Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans Series

Tom K i kapløb med tiden efter ny sæsonstart

Le Mans
Series 

03/02/10 

Tom Kristensen er kommet under pres for at komme i form oven på sin sprængte akillessene i venstre hæl. Audi har tirsdag formiddag meldt ud, at mærket starter sæsonen allerede den 11. april med det nye 8-timers-løb på Paul Ricard-banen i Frankrig.
”Vi følger vores tidsplan med udviklingen af R15-modellen, og da vi i forvejen tester meget på Paul Ricard, vil løbet være en glimrende prøve forud for Le Mans,” forklarer Audis motorsportschef Dr. Wolfgang Ullrich.
 

Tom Kristensen ser positivt på sine chancer for at kunne være med allerede i april, selv om fagkundskaben mener, det kan blive svært.. ”Jeg ved godt, ønsket om at køre på Paul Ricard i højere grad er mit end lægernes, men løbet er en perfekt gulerod her midt i genoptræningen. Jeg er i fuld gang med et program, lagt af min personlige træner Kenneth Collins, hvor vi benytter os af Team Danmarks faciliteter i Århus. Programmet består af mange små styrkeøvelser, behandlinger og let spinning på cykel uden for store belastninger. Jeg begynder at kunne skimte noget svømmetræning forude, og i den kommende måned vil jeg blive fuldt på nært hold af Audis cheflæge Christian John. Vi lægger ud under sydlige himmelstrøg, da hælen har godt af varme, og herefter skal jeg også deltage i Audis traditionelle fitness-lejr i Alperne. Her følger jeg naturligvis et andet program end mine kører-kolleger og kan ved siden af være med i den sociale opbygning af teamet med blandt andre tre nye holdkammerater. Endelig kan man sige, jeg allerede tester på det verbale plan, da jeg er i fuld kontakt med test-teamet, som netop i disse dage er i USA med R15 Plus-modellen. Jeg forsøger at bidrage med input i forhold til holdets seneste erfaringer,” oplyser Le Mans-kongen.


Tom Kristensen har midt i sin genoptræning af en overrevet akillessene fået en spændende gulerod. Kan han følge tidsplanen, har han chance for at køre allerede i april, når Audi er med i et nyt 8-timers løb på Paul Ricard.
(Foto: TomKristensen.com)

Oprindeligt havde Audi tænkt sig at starte sæsonen med Le Mans Series-løbet på Spa Francorchamps i maj. Nu bliver åbningsløbet i stedet de otte timer på Paul Ricard, der ligesom Spa indgår i LMS-serien, men det får ikke her og nu det tyske team til at ville køre alle sæsonens fem løb i mesterskabet.

”Selv om vi nu officielt har meldt os til tre af løbene, er det stadig ikke vores plan at køre hele serien. Vores mål for 2010 er Le Mans og så den interkontinentale Le Mans-serie, der starter med løbet på Silverstone i september,” siger Dr. Ullrich.

Audi har i øvrigt for at hjælpe Tom Kristensens genoptræning meldt afbud for ham i torsdagens store pressemøde i Le Mans, hvor årets felt bliver offentliggjort. Her var danskeren ellers tiltænkt en hovedrolle af de franske arrangører, men for Audi er det vigtigere at få ham tilbage bag rattet så hurtigt som muligt.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Paul Ricard
  • 11/04/10 - Paul Ricard - Le Mans Series
  •      ASETEK SIMSPORTS