Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Holmgaard og Møller nyt makkerpar i DTC

DTC Cup 
28/01/10 

Nordjyden debuter i Danish Touringcar Championship bag rattet af en Seat
Årets første nye navn i Danish Touringcar Championship er nu en realitet. Det er Kim Holmgaard, Aalborg, der efter i en årrække at have deltaget i først Yokohama Cuppen og siden Advan Cuppen for de serienære standardvogne nu skal prøve kræfter med bilsportens superliga. Debuten kommer til at foregå bag rattet af en Seat Leon, hvor han bliver teamkammerat med Jens Møller, Ikast.
 

”Jeg glæder mig virkelig til min nye udfordring,” fortæller Kim Holmgaard. ”Det bliver selvfølgelig svært, og til at starte med vil man måske være bundprop, men jeg håber, at jeg kan komme op i rækkerne. Bilen er en super bil, og hvis jeg nu kunne komme ind på en ottendeplads i første heat og komme til at holde forrest til det næste, vil det være lækkert. Men det bliver svært.”


Kim Holmgaard (t.v.) og Jens Møller bliver et nyt makkerpar i Danish Touringcar Championship i 2010.
(Foto: Morten Alstrup)

Endnu har nordjyden sin første køretur i sin nye racervogn til gode, men det er en bilmodel, der tidligere har vundet DTC-heats med Michel Nykjær, Næstved, og Casper Elgaard, Århus, som chauffører.

”Jeg har gransket i resultaterne, og jeg vil prøve at måle mig med de resultater, andre havde i forhold til de forankørende, da de første gang kørte Seat Leon i DTC. Men jeg må indrømme, at de kører stærkt,” siger Kim Holmgaard.

”Den største udfordring bliver nok at vænne sig til, at det er en helt anderledes hastighed, tingene forgår med. Der ligger også en stor udfordring rent set-up-mæssigt for hele teamet. Jeg tager mine mekanikere fra gruppe N-tiden med, og der kommer flere til, for det er noget helt andet at skrue på sådan en DTC-racer. At arbejde med dækkene og få lagt strategien er også noget helt andet.”

Det nye makkerpar kommer til at stille op under navnet Team FDM Tegee Dan Motorsport, hvor også et tredje markant sponsorlogo bliver at finde på bilerne, Caramba.

”Det er virkelig interessant, at vi har kunnet bringe en helt ny sponsor ind i motorsport i form af Caramba i en tid, hvor det ellers kan være svært,” siger Jens Møller, der kører sin anden sæson bag rattet af en Seat Leon i Danish Touringcar Championship.

“Det bliver spændende at få Kim som teamkammerat, og jeg håber, at jeg kan hjælpe ham i hans debutsæson, hvor der sikkert bliver meget for ham at lære. Det gælder for ham om at fuldføre alle løb, så får han så meget erfaring som muligt.”

”Lige fra de første møder har det været positivt,” tilføjer Kim Holmgaard. ”Jens er god at arbejde sammen med. Han har kørt i DTC i mange år. Vi kommer til at køre i to ens biler, og til testdagene lægger jeg mig bag ham, indtil han forsvinder. Når han kan køre i sådan en bil, så kan jeg også.”

Kim Holmgaard har faktisk tidligere kørt Seat Leon. Det var i årene fra 2006 til 2008, hvor han stillede op med modellen i Advan Cuppen, hvor han bl.a. opnåede flere podieplaceringer.
”Det eneste, jeg vist kan bruge fra dengang, er, at jeg ved hvor kort og lang den er. Jeg føler mig nok mere tryg ved at hoppe i bilen, fordi jeg ved, hvor meget den fylder, når den skal placeres på banen,” siger den ålborgensiske debutant.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jens Reno Møller
  • Kim Holmgaard
  • FDM Motorsport
  •