Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA GT1

Nygaard skal deltage i FIA GT1 verdensmesterskabet

FIA GT1 
27/01/10 

Christoffer Nygaard fik rigtig gang i sin sportscar karriere sidste sæson, hvor det blev til mange topplaceringer sammen med Fischer Racing i forbindelse med 'Young Driver' konceptet i Ford GT 40 raceren.
Igen i år deltager Christoffer under 'Young Driver' konceptet, men det bliver her i FIA GT1 verdensmesterskabet, hvor han skal dele en Aston Martin DBR9 V12 med tyskeren Stefan Mücke.
 

2010 indsatsen kommer til at foregå i Young Driver AMR teamet, hvor AMR står for Aston Martin Racing kom det frem ved præsentationen i går hos Aston Martin Danmark / Jaguar House på Østerbro i København.


Young Driver AMR raceren - en Aston Martin DBR9.
(Foto: Motorsporten.dk)

Her blev både bilen og Christoffer Nygaard's teamkollegaer præsenteret.
Young Driver AMR teamet kommer til at bestå af to biler, begge Aston Martin DBR9 med V12 motorer, som til forskel fra de tidligere GT1 Aston Martin'er i år kommer til at køre med en anden aeropakke samt en lidt mindre restriktor på indsugningen.

De to Aston Martin racere kommer til at køre med nummer 007 og 008 i FIA GT1 mesterskabet, og det bliver med et meget rutineret mandskab på 007'eren, bestående af englænderen Darren Turner samt tjekken Tomas Enge.
008 bilen skal køres af det to unge kørere, danske Christoffer Nygaard og tyskeren Stefan Mücke, som dermed får nogle rutinerede teamkollegaer med masser af erfaring at trække på.


Young Driver AMR kørerne 2010.
Fra venstre er det Christoffer Nygaard, Stefan Mücke, Tomas Enge samt Darren Turner.
(Foto: Motorsporten.dk)

De fire kørere får deres første chance for at køre de nye Aston Martin racere i starten af februar måned i forbindelse med den officielle FIA GT test på Portimao banen i Portugal, og sidst på måneden følger endnu en testsession i Frankrig.
Sæsonens første løb køres midt i april måned på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi.

Driften af 'Young Driver AMR' racere bliver varetaget af Fischer Racing, et team som Christoffer Nygaard har arbejdet sammen med i mange år, så der har han allerede en solid base.


Aston Martin DBR9 raceren skal drives af Fischer Racing, her ses teamchefen sammen med kørerne.
(Foto: Motorsporten.dk)

En anden kørere der kommer ind i 'Young Driver AMR' teamet med en solid base er Darren Turner, han har tidligere deltaget på Le Mans med Aston Martin DBR9 racere, og det med så stor succes at han var med til at vinde klassesejrene i både 2007 samt 2008!
I øvrigt var det også Darren Turner som kørte den allerførste shakedown test med en Aston Martin DBR9 racer tilbage i 2004, så han har lange relationer til mærket og fabrikken.


Som kører i 'Young Driver AMR' teamet har Christoffer Nygaard chancen for at komme med i 24-timers løbet på Le Mans i år.
(Foto: Motorsporten.dk)

Udover deltagelsen i FIA GT1 mesterskabet, har Young Driver AMR teamet også søgt om en plads i feltet til dette års Le Mans 24-timers løb, men de må vente på besked desangående indtil midt i februar måned, før ACO offentliggør den endelige deltagerliste - først derefter vides det om de er sluppet gennem 'nåleøjet'.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Christoffer Nygaard
 • Darren Turner
 • Stefan Mücke
 • Tomas Enge
 • Fischer Racing
 • Young Driver AMR
 • Yas Marina Circuit
 • 04/04/10 - Yas Marina Circuit - FIA GT1
 • Aston Martin Racing støtter op om FIA GT1 teams
 • Ny FIA GT1 mesterskab klar
 •