Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Team Falken får fabrikskører

ALMS 
24/01/10 

American Le Mans SeriesPorsche råder over en del dygtige fabrikskørere, som de hvert år placerer i forskelle sportscar mesterskabet, og et af de teams der bliver tilgodeset i den retning i år er Team Falken der deltager i American Le Mans Series mesterskabet. Team Falken bliver på den måde forstærket på kørersiden med tyskeren Wolf Henzler der har stor ALMS erfaring.
 

Faktisk er det ikke kun erfaring fra American Le Mans Series at Wolf Henzler har med sig i bagagen, for han har også en mesterskabstitel at smykke sig med.
Wolf Henzler vandt sammen med landsmanden Jörg Bergmeister ALMS GT2 mesterskabet i 2008, mens de kørte for Flying Lizard teamet.

Sidste sæson kørte Wolf Henzler for Farnbacher Loles, men da deres fremtid endnu er lidt uvis, har Porsche nu altså valgt at placerer Henzler i Team Falken.

Udover Wolf Henzler kommer der yderligere to Porsche fabrikskørere i ALMS mesterskabet i år, det er Jörg Bergmeister og Patrick Long der skal forsvare deres GT2 mesterskab sammen med Flying Lizard teamet.

Porsche indsætter også et par kørere i Le Mans Series mesterskabet, det er Marc Lieb og Richard Lietz der skal køre for Felbermayr-Proton i GT2 klassen.
Derudover skal Patrick Pilet fortsat køre i IMSA Performance serien.

Fire af Porsche's tidligere fabrikskørere er der ikke blevet plads til (endnu) i deres 2010 program, hvilket efterlader så store navne som Emmanuel Collard, Sascha Maassen, Timo Bernhard og Romain Dumas uden faste pladser i Porsche racere i år.
De er dog fortsat ansat hos Porsche, og skal indtil videre primært tage sig at test og udviklingsarbejde, ligesom det er planen at de skal deltage i 24-timers løbet på Nürburgring.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Sebring
  • 20/03/10 - Sebring - ALMS
  • 15/05/10 - Nürburgring - 24 Hours
  •