Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

American Le Mans Series

Audi ude i Sebring

ALMS 
19/01/10 

American Le Mans SeriesAllerede før årets første løb i sportsvognsklassen er der lagt i kakkelovnen til en indædt sæsonfight mellem Audi og Peugeot. Franskmændene vil nemlig ikke give tyskerne dispensation til at stille med sidste års R15-model i sæsonåbneren på Sebring den 20. marts, og derfor er Audi for første gang siden 1999 ikke med i det løb, mærket har domineret lige siden med ni sejre i elleve forsøg.
 

Årsagen er R15-modellens front, som Peugeots ledelse sidste år klagede over, fordi den angiveligt ikke levede op til de aerodynamiske regler. Audi havde imidlertid på forhånd fået fronten godkendt af Le Mans-organisationen A.C.O., men i år er den ikke desto mindre beordret modificeret.


(Foto: tomkristensen.com)

Gennem vinteren har Audi testet for at udvikle den nye model, R15+, men da frontens endelige udformning er så vital for resten af bilen, vil en endelig version ikke være klar før april.

For Tom Kristensen er der tale om held i uheld, da han med udsigt til otte ugers pause før genoptræning næppe ville kunne være blevet klar til de tolv hårde timer i Florida.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Sebring
  • 20/03/10 - Sebring - ALMS
  • Audi dropper Sebring 12-timers løbet
  •      ASETEK SIMSPORTS