Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Sauber kontrakt til Pedro de la Rosa

Formel 1 
19/01/10 

Det er efterhånden længe siden BMW Sauber teamet deres første kørerkontrakt til 2010 sæsonen, det var med de 23 årige japaner Kamui Kobayashi.
I dag kom så meddelelsen om hvem der4 skal køre i teamets andet racer i år, her er valget faldet på den 38 årige spanier Pedro de la Rosa, der de syv sæsoner har fungeret som test- og reserve kører i McLaren teamet.
 

Så sent som i går var der stadig tvivl om hvem der skulle køre for BMW Sauber teamet denne sæson, 66 årige Peter Sauber udtalte mandag:
"Alt er åbent".
Mange kørere har været forbundet til den ledige plads i Sauber teamet blandt andet: Nick Heidfeld, Pedro de la Rosa, Jarno Trulli og Giancarlo Fisichella
Men de sidste par dage har har der kun været kor seriøse kandidater i spil - Pedro de la Rosa og Giancarlo Fisichella - og nu er valget altså faldet op Pedro de la Rosa. Pedro de la Rosa har meget stor Formel 1 erfaring, han debuterede i klassen i 1998 som testkører i Jordan teamet, og i 1999 fik han en plads som fast kører i Arrows teamet, hvor det allerede i det første løb kørte en 'håbløs' racer ind i pointene med en 6. plads.
2000 sæsonen forblev Pedro de la Rosa hos Arrows teamet, for at skifte over til Jaguar teamet i 2001, her blev han også i 2002 sæsonen.

I 2003 sæsonen skiftede Pedro de la Rosa over til en rolle som test- og reserve kører hos McLaren teamet, en rolle som han har varetaget troligt siden da, ligesom det er blevet til en del løb for teamet.
I alt blev det til ni Formel 1 Grand Prix løb for Pedro de la Rosa hos McLaren, startende med en 5. plads i Bahrains Grand Prix i 2005, hvor han også satte løbets hurtigste omgangstid.
Igen i 2006 var han på banen for McLaren teamet, hvor han i løbet af otte løb scorede 19 point, og kronede sæsonen med en podieplads i Ungarns Grand Prix.
Ialt har Pedro de la Rosa indtil nu kørt 71 Formel 1 Grand Prix løb.


Pedro da la Rosa skifter nu denne McLaren racer ud med en BMW Sauber.
(Foto: McLaren)

Med kørerkontrakterne til Kamui Kobayashi og Pedro de la Rosa får BMW Sauber teamet, der fastholder navnet fra de sidste par sæsoner på trods af at de skal køre med Ferrari motorer, båden en ung ny kører på ved frem, samt en erfaren kører der kan støtte han og hans udvikling.
Men også den anden vej er der god erfaring, for Sauber/BMW Sauber teamet har været med i Formel 1 siden 1993.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Kamui Kobayashi
  • Pedro de la Rosa
  • BMW Sauber F1 Team
  •