Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car SS2

SS2 – sæsonreview 2009

Special Saloon Car
SS2 

20/01/10 

- Vejby vinder
Med SS1's næsten totale ophør, blev SS2 den nye basisklasse i Special Saloon Car. Christian Vejby fulgte med og kæmpede for at genvinde den samlede titel til sent på sæsonen, men forgæves. Tæt kamp om placeringerne i de enkelte løb kostede Vejby den samlede titel, men sørgede til gengæld for stor spænding og underholdning sæsonen igennem. Michael Klostermann startede året som favorit, men et kostbart motorhaveri endte hans sæson næsten før den begyndte
 

Som forsvarende Challenge-vinder hvilede der et vist tryk på Christian Vejby om hvorvidt han kunne genvinde den samlede SSC-titel. Hans trods alt begrænsede erfaring skulle stå sin prøve i 2009 og vise om han kunne følge op på successen og det skete ved blandt andet at opgradere med en sekventiel gearkasse og dermed til SS2.

Vejby formåede at holde dampen oppe hele året og vandt 7 ud af 13 løb og holdt en tilsvarende standard hvad angik bonuspoint for pole og hurtigste omgangstider.


BMW - Christian Vejby.
(Foto: Motorsporten.dk)

Konkurrenter derimod kom og gik, så Vejbys klassesejr blev sikret før tid ved Jyllands-Ringens Grand Prix Danmark i august, men da var den samlede sejr ved at være mere teoretisk end sandsynlig. Til Ring Djurslands finale var både Jacob Borum og Nicolai Sørensen tændte og efter en snurretur, blev det eneste weekend uden en klassesejr til nordjyden.


Honda - Jacob Borum.
(Foto: Motorsporten.dk)

Nicolai Sørensen var eneste konkurrent til Vejby, der stillede op i samtlige afdelinger. Han havde skiftet den hidtidige Toyota Corolla ud med en Peugeot 306, begge tidligere DTC-biler, bygget til familiens sædvanlige høje standarder. Den nye kombination af kører og bil var dog ikke uden problemer og først midtvejs i sæsonen begyndte han at være med i kampen om topplaceringerne. To sejre blev kronen på værket og sikrede andenpladsen i SS2. Nicolai Sørensen har endnu til gode at holde formen hele sæsonen, men han skal bare fortsætte i dette spor.


Peugeot - Nicolai Sørensen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Jacob Borum er efterhånden en gammel rotte i faget, men kom sent i gang med 2009-sæsonen. Hans efterhånden velkendte Honda Integra blev først luftet ved Festivalen og var i regelen en tæt andenviolin til Christian Vejbys BMW. Det var først til finaleløbet han for alvor brød igennem, men resulterede i årets eneste klassesejr. En lidt tidligere sæsonstart og SS2-mesterskabet havde været langt tættere.

SS2-klassen var forbavsende tynd taget i betragtning af at SS1 var næsten forsvundet. Kun Erik Skovbjerg og Nils Davidsen fandt deres biler frem med uregelmæssige intervaller. Deres ex-DTC-biler hører dog til blandt de ældste og manglede da også den nødvendige speed i at være med i topkampen. Ikke desto mindre vandt Skovbjerg karrierens første SSC-klassesejr på Padborg i maj, ganske vist som eneste fuldførende.


Honda - Erik Skovbjerg.
(Foto: Motorsporten.dk)

Til finalen var Davidsen pludselig det rigtige sted på det rigtige tidspunkt og så var sæsonens eneste podieplacering en realitet.
Klassehoppende Keld Graabæk deltog med en lidet konkurrencedygtig BMW 325i i de to augustløb, men måtte nøjes med bundplaceringer, mens Bjarne Mortensen døjede med tekniske problemer i sine to løb i en aldrende Peugeot 205.


BMW - Keld Graabæk.
(Foto: Motorsporten.dk)

Resten af årets seks deltagere var på engangsvisit og her klarede DTC-graduat Kim Morgan Jensen sig bedst med to sejre ved Festivalen. Michael Klostermann var to sekunder hurtigere per omgang end alle andre ved åbningsløbet, men hans potente BMW 325i udgik med et kostbart motorhaveri og så var hans sæson overstået før den næsten begyndte.

Jesper Sally Pedersen hev hans unikke ex-DTC-Renault Mégane af stalden til åbningsløbet og fik en enkelt andenplads med hjem, mens et par Renault Clio Cup-biler fyldte op på Festivalen. Brian Mikkelsen var i sædvanlig godt kørerhumør, men bilen manglede lidt i at være konkurrencedygtig, mens Per Skov Johansen blev tilskuer allerede inden første heat.


Renault - Jesper Sally Pedersen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Teddy Kugelberg Pedersen forsøgte sig på Padborgs første løb med Nicolai Sørensens Toyota Corolla fra sidste sæson, men forsvandt i løbet af weekenden uden at levne nævneværdige spor.

SS2 manglede deltagere i 2009, men hvis DTC-planerne for 2011 holder stik, bliver de nuværende DTC-biler ledige til den tid og så er denne klasse ideel. Spørgsmålet er om hvor meget der bliver at se på i 2010.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
 • Christian Vejby
 • Erik Skovbjerg
 • Jakob Borum
 • Jesper Sally Pedersen
 • Keld Graabæk
 • Michael Klostermann
 • Nicolai Sørensen
 • Nils Davidsen
 • Per Johansen
 • Teddy Kugelberg Pedersen
 •