Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24H Series

Træning, kvalifikation og nattekørsel i ørkenen

24H Series 
15/01/10 

Torsdag blev, som planlagt, den første dag hvor Team Sally Racing's Renault Clio III kørte rundt på Dubai Autodrome.
Team Sally Racing mødte friske og veloplagte op til den første "rigtige" dag i langdistanceløbet 24H Dubai. Dagen idag skulle bl.a. bestå af de første frie træning, kvalifikation og 3. frie træning der foregik i mørke.
 

Martin Sally skulle, grundet sin store erfaring med netop Renault Clio, blive den første der kørte raceren rundt på den 5,390 km. lange bane. Da bilen var blevet checket igennem og tændingscut var blevet justeret, overtog de andre fire kørere på skift bilen de to træninger igennem.


Martin Sally Pedersen og Brian Børger træner kørerskifte under den 1. frie træning.
(Foto: Red Eye Photo / Poul Majgaard)

Efter de to første frie træninger var det tid til kvalifikationen. Martin Sally lagde igen ud, og på kun 8 omgange fik han kørt omgangstiden ned til 2:26:808.
Selvom at de fire andre kørere Dan Träger, Brian Børger, Nick Reimersø og Anders Majgaard alle fik tid i bilen under kvalifikationen, var der ingen der var i stand til at slå Martin Sally's tid.
Derved kvalificerede Team Sally Racing sig ind som nummer 63 i det samlede klassement, og som nummer 6 i A2-klassen.


Martin Sally Pedersen kvalificerer bilen ind på en 6. plads i A2-klassen.
(Foto: Red Eye Photo / Poul Majgaard)

Efter næsten halvanden times pause var det tid til aften-træningen. Denne blev brugt til at vænne de 3 nye kørere til at køre raceren i mørket. Dette lykkedes over al forventning, og da aftentræningen var overstået lå alle fem kørere nu og kørte stabilt inden for 2 sekunder af hinanden.


Det er dette syn der i morgen venter kørerne, når solen sænker sig over Dubai.
(Foto: Red Eye Photo / Poul Majgaard)

Grundet tekniske komplikationer med tankanlægget på Renault'en, har teamejer Jesper Sally taget beslutningen om at ændre benzintilførslen på bilen, og mekanikerne har derfor en lang nat i vente.
"De mekanikere vi har fået samlet i vores team fungerer sammen over al forventning", fortæller Jesper Sally og fortsætter: "Tidligere på dagen sprang der hul på køleren, og udskiftningen af den foregik langt hurtigere end forventet. Så vi føler os godt rustet, også selvom at vi er blevet nødt til at flytte tankstudsen til ruden ved bagsædet".

Fredag venter det sidste teammøde hvor det endeligt bliver besluttet hvem der skal starte det 5. årlige 24-timers løb på Dubai Autodrome, og Team Sally Racing ser frem til at kæmpe sig frem i feltet over de mange timer.

Poul Majgaard


Læs mere om:
  • Anders Majgaard
  • Brian Børger
  • Dan Träger
  • Jesper Sally Pedersen
  • Martin Sally Pedersen
  • Nick Reimersø
  • Sally Racing
  • Dubai Autodrome
  • 15/01/10 - Dubai Autodrome - 24H Series
  •