Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Lang pause til Tom Kristensen

Le Mans 
14/01/10 

Le MansRacerkøreren Tom Kristensen er blevet sat tilbage i forberedelserne til den kommende sæson efter et hændeligt uheld under en træningslejr på Lanzarote. Her var den 8-dobbelte Le Mans-mester ude i en intens badmintonkamp mod sin 13-årige søn Oliver, da han i en duel sprængte akillessenen i venstre fod.
 

”Det er et ærgerligt uheld, men modsat sker det på et tidspunkt, da jeg stadig kan komme i form til sæsonstarten og ikke mindst Le Mans i juni. Jeg skal opereres i morgen fredag, og herefter er der allerede udviklet et træningsprogram til mig, så jeg kan holde kroppen i form de kommende måneder. Den venstre fod vil dog blive lidt slap, indtil hælen er helet igen, men heldigvis bremser jeg med højre fod i Audis Le Mans-racer. Desuden er teamets ingeniører i fuld gang med at udtænke en speciel kobling for at minimere belastningen på venstre ben, når jeg er tilbage” siger Tom Kristensen fra Lasanta Sport.

Ingen kan rigtigt forudsige, hvor lang tid der kommer til at gå, før den 42-årige nordjyde atter kan sætte sig bag et rat:
”Normalt går der ved sprængte akillessener ti til tolv uger, før man kan begynde at træne let på cykel. Man ved imidlertid aldrig helt med Tom, hvor hurtigt han restituerer sig. Efter sit DTM-crash i 2007 overraskede han alle og kom tilbage på rekordtid. Under alle omstændigheder kan vi først sige noget mere konkret om hans muligheder efter operationen,” siger Audis teamlæge Christian John.

Årets Le Mans finder i år sted den 12.-13. juni, og Tom Kristensen er ikke i tvivl om, at han nok skal blive klar til sæsonens største løb.

”Jeg kan fortsat lave en række øvelser for at holde kroppen i form, og desuden kan jeg nu få gavn af den rollator, mine Audi-kolleger gav mig i afskedsgave efter mit sidste DTM-løb i oktober! Jeg ved fra forløbet efter mit store crash på Hockenheim, at jeg intet vinder ved at forcere min genoptræning, så jeg agter at følge Dr. Johns vejledning og dermed komme tilbage hurtigst muligt,” siger han.


Tom Kristensen fik i oktober en rollator af sine Audi-kolleger efter at være stoppet i DTM. Nu får han brug for den efter at have sprængt en akillessene i en badmintonkamp mod sin søn.
(Foto: Audi Sport)

Mens årtiets største danske sportsnavn således er fuld af fortrøstning efter sit uheld, er Oliver Kristensen mindre tilfreds. Han førte 4-1 i tredje, afgørende sæt og var godt på vej til den første badmintonsejr over sin far nogensinde, da både sene og håb brast ...

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Oliver Kristensen
  • Tom Kristensen
  •