Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

SEAT Sport trækker sig fra WTCC

WTCC 
14/01/10 

Efter 30 sejre, samt ikke mindst to mesterskaber, trækker SEAT Sport sig som fabriks team fra FIA World Touring Car Championship.
Dette betyder dog ikke, at vi ikke får SEAT Leon racerne at se i FIA World Touring Car Championship 2010, men blot at disse nu bliver indsat af private teams med fabriks support.
Blandt disse private teams vil der fra dansk side nok være mest fokus på SUNRED Engineering teamet, der netop har skrevet kontrakt med Michel Nykjær.
 

SEAT Sport var de første til at indsætte en dieseldreven bil i FIA World Touring Car Championship, og sammen med deres benzin udgave nåede de at hjemkøre 30 løbssejre, samt vinde WTCC mesterskabet i både 2008 med Yvan Muller og i 2009 med Gabriele Tarquini.

Hovedårsagen til at SEAT Sport trækker sig fra FIA World Touring Car Championship som fabriksteam, er for at kunne bruge flere resurser på SEAT Leon Eurocup og Supercopa SEAT Leon klasserne, der i år skal køre i endnu flere lande.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • SEAT Sport
  • SUNRED Engineering
  •