Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Touring Car Championship

Tager kampen op med verdens bedste

WTCC 
12/01/10 

Michel Nykjær nu i WTCC-serien
Danmarks bedste standardbilkører, den regerende DTC-mester Michel Nykjær, tager nu springet op i verdenseliten. Efter at have vundet det danske DTC-mesterskab i 2007 og 2009 samt den europæiske ETCC-cup i 2007 og 2008 har Michel Nykjær i dag underskrevet en kontrakt, der gør det muligt for ham at deltage i 2010 i hele WTCC-serien for standardbiler og dermed konkurrere på lige fod med verdens bedste standardbilkørere.
 

Michel Nykjær og hans nye hovedsponsor, Pole Position Denmark, har underskrevet en kontrakt med det spanske Seat team SUNRED Engineering. SUNRED er et semifabriksteam og vandt i 2009 VM for privatkørere med hollænderen Tom Coronel. Michel Nykjær har allerede deltaget i sine første private test med fremragende resultat.


Michel Nykjær (til højre) skal køre deltage i WTCC-serien i en Seat Leon TDI som kører for Henrik Linds firma Pole Position Denmark.
(Foto: Intercom)

"Jeg har fået to testkørsler i Seat TDI Leon, og det er en fantastisk bil. SUNRED og Seat Sport har meget tætte relationer og jeg har fuld tiltro til, at de kan hjælpe mig til at komme øverst på sejrsskamlen. Mit mål et at vinde privatkørernes mesterskab, Independent's Trophy i 2010, og jeg anser det for realistisk til trods for den skarpe konkurrence," fortæller Michel Nykjær.


Michel Nykjær har to gange været i Spanien for at teste sin nye Seat Leon TDI.
(Foto: Intercom)

Ud over Pole Position Denmark sponseres Michel Nykjær også af Valvoline International. Flere andre sponsorer er tæt på at tegne kontrakt.

"Jeg anser Michel Nykjær for et helt usædvanligt talent, som vil kunne løfte opgaven," siger direktør Henrik Lind, Pole Position Denmark. Det var en af Henrik Linds medarbejdere, der i 2007 gjorde ham opmærksom på Michel Nykjær, og de to har arbejdet sammen lige siden.


Michel Nykjær i 2007, hvor han vandt både DTC og EM i sin Seat Leon.
(Foto: Intercom)

Michel Nykjær deltager i sit første WTCC-løb i brasilianske Curitiba i weekenden 5.-7. marts. Indtil da står den på hård fysisk træning samt testkørsler af den nye Seat Leon TDI-racerbil i Spanien.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • SUNRED Engineering
  • Curitiba
  • 07/03/10 - Curitiba - WTCC
  •      ASETEK SIMSPORTS