Dakar Rally

Dakar Rally - SS 7 - Iquique til Antofagasta

Dakar Rally
09/01/10

Dakar Rally 2010 nåede med specialprøve 7 - Iquique til Antofagasta - halvvejs ind i løbet, samtidig bør prøven på den hidtil længste specialprøve, den strakte sig over 600 kilometer, så mange af deltagerne har nok set frem til hviledagen i dag undervejs.
Volkswagen køreren Nasser Al-Attiyah satte fredagens hurtigste , som var 3 minutter og 29 sekunder hurtigere end Stephane Peterhansel kunne præsterer i sin BMW på 2. pladsen.

På 3. og 4. pladserne kom yderligere to af Kris Nissen's Volkswagen kørere, med Carlos Sainz foran Mark Miller.

I den samlede stilling er det fortsat Carlos Sainz der fører løbet, men med fredagens sejr er Nasser Al-Attiyah rykket tættere på den tidligere mangedobbelte World Rally Championship mester - tidsforskellen mellem dem er nu på 11:03.
Også på 3. pladsen er der en Volkswagen kører, det er Mark Miller der er 22:06 fra Sainz's 1. plads.

I lastbil klassen var det 'som sædvanlig' Vladimir Chagin, Sergey Savostin og Eduard Nikolaev der kom først i mål, og det endda hele 25:35 foran Kamaz 4326 mærke kollegaerne Firdaus Kabirov, Aydar Belyaev og Andrey Mokeev på 2. pladsen.
Generelt fører Vladimir Chagin, Sergey Savostinog Eduard Nikolaev nu med 1:03:46 foran Firdaus Kabirov, Aydar Belyaev og Andrey.

Motorcykel klassen havde Cyril Despres som dagen vinder, han blev dog tæt fulgt af Marc Coma der kun var 29 sekunder bagefter - de to kører begge på KTM 690 R racere.
Også i den samlede stilling er det Cyril Despres der fører foran Marc Coma, tidsforskellen mellem dem er på 1:06:50.

Blandt de nordiske kørere var det igen nordmanden Pål Anders Ullevalseter der var hurtigst, han sluttede på en flot 5. plads.
De to svenske deltagere Thomas Berglund og Annie Seel endte dagen på 8. og 63. pladsen ud af de 82 startende kørere i motorcykel klassen.

Patronelli'erne fortsætter med at dominere quad race klassen, fredag var det Alejandro Patronelli der tog sig af 1. pladsen mens Marcos Patronelli kom i mål på 2. pladsen 3:30 derefter.
De to fører også i den samlede stilling, hvor rækkefølgen dog er den omvendte, med Marcos Patronelli 2:22:25 foran Alejandro Patronelli.