Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

HM motorsport ser frem til nye udfordringer

Danish Endurance
Championship 

08/01/10 

DEC - Danish Endurance Championship- med Citroën C1 raceren
Et af de faste team i Danish Endurance Championship lige siden serien startede, er HM motorsport med deres 'John Deer grønne' Citroën C2 racer.
Lige så trofast en deltager som bilen har været er også kører trioen i den, bestående af Jens Erik Hansen, hans søn Jens Henrik Hansen samt Flemming 'Don' Olsen. De tre kørere har allerede givet hinanden håndslag på at fortsætte samarbejdet i 2010, hvor der også er planer om løb i udlandet.
 

De hidtil bedste resultater for HM Motorsport er tre 3. pladser i 2006, 2007 og 2008 i klasse 1 i Danish Endurance Championship (DEC), og det gav smag for mere.

Derfor blev 'den lille grønne' helt adskilt og undervognen ombygget under vinteren 2008-09, samtidig med montering af ny gearkasse og motoren fik en del flere hestekræfter.
Desværre blev udbyttet af anstrengelserne ikke lige hvad de tre kørere havde håbet på, godt nok var bilen blevet mere velkørende, den var også blevet hurtigere og sidst men ikke mindst var den blevet meget sjovere at køre, hvilket de store smil på kørernes ansigter tydelig viste.
Men desværre havde ombygningerne og tuningen af motoren også gjort bilen lidt 'sprød' - måske lige sprød nok. For der skulle gå helt frem til sæsonens sidste løb før de for første gang i 2009 så det ternede flag.


(Foto: Motorsporten.dk)

Glæden ved at fuldføre 2009 sæsonens sidste løb, samt få afviklet en løbsweekend helt uden problemer, og hvor alle tre kørere fik en chance for at køre i bilen var en stor forløsning for de tre HM motorsport kørere, de var mindst lige så glade som havde de vundet mesterskabet.

"Efter en lidt dårlig 2009 sæson, med mange problemer, blev vi i teamet enige om at sæson 2009 var et test år, til afslutningsløbet på Padborg Park fungerede C2'eren helt uden tekniske problemer, det drejede sig kun om at få bilen til holde, samt at komme over målstregen, og se det ternede flag, det lykkedes, så får at vi ikke skulle kede os i vinter, har vi skilt bilen lidt, der er jo altid mulighed for at lidt små ændringer og forbedringer" - udtaler Jens Erik Hansen.


(Foto: HM motorsport)

Programmet for vinterens arbejde på C2'eren står på yderligere opgradering af de mekaniske dele, samt lidt vægt reduktion, derudover skal der kun foretages småændringer på selve bilen udover nogle ændringer på forhjulsophængene.
Ligeledes har motoren på besøg hos Alternative Engineering i Slangerup, hvor den blev adskilt og tjekket.

Til sæson 2010 deltager HM motorsport igen i DEC mesterskabet, men på grund af den meget sene start på DEC sæsonen - først den 30. maj på Padborg Park - har de bestemt sig for også at deltage i nogle løb i udlandet.
Her kunne deltagelse i udvalgte løb i 'Langstrekkenpokal' serien på Nürburgring's Nordsløjfe godt friste de tre kørere!


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Flemming D. Olsen
  • Jens Erik Hansen
  • Jens-Henrik Hansen
  • HM Motorsport
  • Padborg Park
  • 30/05/10 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •