Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Schumacher comeback upopulært

Formel 1 
31/12/09 

De fleste fans og medier er mere end enige; den 7 dobbelte Formel 1 verdensmesters comeback til sporten er allerede nu årets Formel 1 nyhed anno 2010.
Hos Mercedes-Benz’ hovedbestyrelse er man dog af en lidt anden mening. Hovedbestyrelsen har ifølge flere tyske medier svært ved at se logikken i Mercedes-Benz' nyeste Formel 1 eventyr
 

Der er vel næppe mange der ikke glæder dig til at se Michael Schumacher bag rattet af den nye Mercedes GP Formel 1 bil, undtagelsen kommer dog besynderligt nok hos Stuttgart firmaets øverste ledelse. Her er man ikke alt for begejstret over motorsportschefen Norbert Haug og hans nyeste kører.

”Det er utænkeligt at Mercedes motorsportsafdeling har skrevet kontrakt med Michael Schumacher. På grund af dårlige salgstal nedlægger vi (Mercedes-Benz) adskillige jobs for tiden. Jeg ved at mange af de fyrede ansatte har svært ved at se logikken i at købe et Formel 1 team, og derefter hyre en så dyr kører som Michael Schumacher”, udtaler Mercedes-Benz bestyrelsesmedlem Eric Klemm til den tyske avis Frankfurter Randschau.

Klemm, og hans bestyrelsesmedlemmer, er ikke tilfredse med Mercedes motorsportschef Norbert Haug’s beslutning om at, købe det vindende Brawn GP team. Bestyrelsen er enig i, at Mercedes efter sæsonafslutningen skulle have trådt i BMW, Honda og Toyota’s fodspor og sagt farvel og tak til det altid pengeslugende Formel 1 felt.

"For os virker det urimeligt, at vi er tvunget til at fyre og lukke vores fabrikker rundt omkring i Tyskland. Samtidig investerer vores motorsportsafdeling pludselig enorme summer penge i et nyt Formel 1 team”, siger Klemm der heller ikke kan se fornuften i at hans koncern betaler Schumacher’s nye årsløn, der rygtes til at være i omegnen af €10m.


Ikke nok med at han er blevet upopulær hos de italienske tifosis, Michael Schumacher er heller ikke velkommen hos Mercedez-Benz' bestyrelse
(Foto: bmw-motorsport)

I stedet havde Mecerdes-Benz' bestyrelse gerne set at man brugte Formel 1 pengene på forskning og investering i miljøvenlige gadebiler.
Den bekymrede hovedbestyrelses for opbakning fra bilbranche eksperten Ferninand Dudenhöffer fra universitetet i Duisburg-Essen.

”Mercedes-Benz er ikke et bilmærke, hvis omsætning afhænger af deres sportslige præstationer. For at finansiere den nye overtagelse af Formel 1 teamet er koncernen nu nødsaget til at sælge deres modeller €2-300 dyrere på verdensplan end hvad de ellers har solgt dem til”, siger universitetsprofessoren.

Der ser dermed ud til at den altid kontroversielle Michael Schumacher – inden han overhovedet har siddet bag rattet af den nye Mercedes GP - endnu engang har skabt unoder bag kulissen.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Michael Schumacher
  • Mercedes GP
  •