Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Strakka skal køre Acura LMP2 i Europa

Le Mans
Series 

29/12/09 

Strakka Racing bliver det første team der sikrer sig en Acura LMP til at køre med i Europa. Teamet har sikret sig en LMP2 ARX-01 som de vil køre med i Le Mans Series 2010, ligesom de vil også tilmelde bilen til 24 timers løbet på Le Mans.
Team Strakka Racing avancerede fra GT klassen til LMP klassen i 2009, hvor de kørte med en Ginetta-Zytek.
 

Ginetta-Zytek'en er desværre stadig ikke teknisk stabil nok og derfor skal der i 2010 fokuseres på stabilitet, samtidig med speeden, og her er Acura det rigtig valg, og samtidig en seriøs konkurrent til Porsche Spyder.

Acura's LMP2 er en rigtig hurtig bil og den har kørt flere sejre hjem i American Le Mans Series i 2009, og nu skal den køre med i Europa.
Gad vide om de skifter navnet ud så den kommer til at hedde Honda?

Stephen Eriksen, der er teknisk ansvarlig for Honda Performance Development Group, og hovedansvarlig for Acura LMP programmet, ser frem til at bilen skal køre med på de europæiske baner.

Team Strakka har haft den første test i den nye ARX-01 og det foregik i november på Misano, med Danny Watts og Nick Leventis fra team Strakka sammen med Acura's ALMS kører David Brabham, Jonny Kane og Andrea Piccini.

Det som bliver spændende er, om bilen er stabil på de lange distancer?
Bilen har jo hidtil kørt med i American Le Mans Series hvor hovedparten af løbene ikke er så lange. Nu kommer bilen til Europa hvor det korteste løb er på 6 timer, men jeg er sikker på at Acura (Honda) har tænkt på det.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Andrea Piccini
  • Danny Watts
  • David Brabham
  • Jonny Kane
  • Nick Leventis
  • Strakka Racing
  •