Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Intercontinental Rally Challenge

Rally Monte Carlo 2010

IRC 
26/12/09 

Traditionen tro er Rallye Monte Carlo sæsonens første store rally. Således også i 2010. Denne gang er det dog ikke tællende til VM men til IRC, Intercotinental Rally Challenge.
Løbet der køres den 20. til 23. januar, indeholder 405 km. hastighedsprøver og er således noget længere end VM løbene.
 

En noget interessant start gør Mikko Hirvonen i Fords nye Fiesta S2000. Der er også andre VM kørere til start, bl.a. Sebastien Ogier der skal køre en Peugeot 207 S2000.

Allerede i år har IRC været den helt store succes med en masse startende biler i hovedklassen der er N4, hvor Super 2000 og gruppe N kæmper mod hinanden.

I 2010 har ikke mindre end 8 fabriksteams meddelt at de deltager i IRC: Fiat Abarth, Peugeot, Proton, Mitsubishi Ralliart, Skoda, VW og Subaru. Ford deltager ikke som team,(bortset fra Monte Carlo) men vil støtte enkelte privatkørere.

Serien omfatter 11 løb og der køres om 3 mesterskaber:
Team, 4wd og 2wd.

Løbene dækkes omfattende af Eurosport, der flere gange har sendt direkte fra prøverne.

Indtil videre har der bare været dansk deltagelse i et enkelt løb. Barum Rally 2009, hvor Martin Knudsen og Søren Kjær måtte udgå efter en afkørsel med deres Honda Civic.

Du kan stadig nå at komme med i Monte Carlo.
Anmeldelsesfristen udløber først den 7. januar.


Læs mere om:
  • Monte Carlo
  •  
     

    Intercontinental Rally Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: