Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Kristensen om sine år i DTM

DTM 
20/12/09 

DTMEfter seks år og 60 løb, sagde Tom Kristensen i år farvel til DTM - men DTM har langt fra sagt farvel til Tom.
 

Danskeren er nemlig stadig en stor publikumsfavorit i det tyske, ikke mindst fordi Kristensen nåede at vinde fire løb, tage ni Pole Positions og opnå to samlede 3. pladser og en 4. plads i sine tre første år i DTM. Derfor har det officielle DTM Magazine lavet et specielt interview med Le Mans-legenden, hvori han ser tilbage på de øjeblikke i den tyske standardvognsserie der står klarest i hukommelsen.

Tom snakker blandt andet om ulykken i 2007 på Hockenheim:
- Jeg er næsten den forkerte person at spørge, for de andre kører så det nok bedst. Selvfølgelig var uheldet meget voldsomt, og det tog mig to år før hovedpinen og eftervirkningerne var helt væk. Vi siger altid, at DTM-bilerne er så sikre, og det har vi da fået bekræftet. Det er naturligvis en stor cadeau til dem, der utrætteligt arbejder for at højne sikkerheden i motorsport.

Og husker med et smil tilbage på festerne i DTM:
- Er der ikke en regel om at man ikke snakker højt om det? Hos Abt Sportsline oplevede vi en del. Jeg husker især Mattias Ekströms mesterskabsfest i 2004 i Brün. Vi havde hevet en dobbeltsejr i land, og jeg tror at festen om aftenen måske ville have været ulovlig i både Danmark og Tyskland.

Kristensen afslører desuden at hans team, Abt Sportsline, var en af de vigtigste grunde til, at han befandt sig så godt i DTM:
- Holdet har længe været en del af den store Audi-familie, men stadig helt unikt. Mit hold var en herlig flok mennesker, inklusive min ingeniør Franco og min chefmekaniker Mark. De her gutter er ekstremt professionelle, og det kan man se i og med de lavede de hurtigste pitstop i DTM. Jeg nød virkelig at være en del at det her team. De havde, langt mere end jeg, fortjent at vinde den helt store titel. De har min dybeste respekt og taknemmelighed.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Hockenheim
  • 25/10/09 - Hockenheim - DTM
  •