Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

ALMS GT3

Audi søger nye udfordringer

ALMS
GT3 

21/12/09 

- i American Le Mans Series
Audi er blandt de teams med størst succes i American Le Mans Series, hvor de har været med i LMP1 klassen siden serien startede i 1999, og undervejs er det blevet til flere mesterskaber i det der hidtil har været topklassen i American Le Mans Series.
Og nu løfter Audi's motorsportschef sløret for at de sandsynligvis vil vælge også at deltage i GT klassen.
 

Audi sendte allerede sidste år deres nye Audi R8 GT racer på banen her i Europa, hvor den hurtigt var med helt fremme forrest i sin klasse, det har fået Audi's motorsports chef Dr. Wolfgang Ullrich til at overveje at sælge R8 GT'eren som 'kundebil' i Amerika, med deltagelse i American Le Mans Series mesterskabets GT klasse for øje - måske allerede fra 2011 sæsonen.


Dr. Wolfgang Ullrich: "Kan vi gøre noget for at styrke GT klassen, så gør vi det også!"
(Foto: ALMS)

"Fra 2011 ønsker vi at kunne levere biler til kunder i Amerika. Vi skal have opbygget en så god kundesupport, som man kun kan forvente af Audi. Jeg tror at det bliver interessant for IMSA at udvide GT klassen, og kan vi støtte op om det, så vil vi også gøre det" - udtaler Dr. Wolfgang Ullrich - "Vi har arbejdet sammen med IMSA om opbygningen af American Le Mans Series siden starten, og jeg tror at en GT3 klassen eller noget tilsvarende vil være en positiv udvikling!"

Får Audi gang i projektet med R8 GT raceren i Amerika, og det er der ingen grund til at tvivle på at de gør, betyder det en stor styrkelse af GT klassen som allerede nu får større og større bevågenhed.
Det store spørgsmål er så, om det kommer til at påvirke deres indsat i LMP1 klassen - både nu og i fremtiden!

Audi har endnu ikke officielt meddelt deres planer for deltagelsen i dette års American Le Mans Series mesterskab, de har indtil nu kun meddelt at de deltager i 24-timers løbet på Le Mans i juni, samt at de deltager i den nye 'Le Mans Intercontinental Cup' der blandt andet tæller et par ALMS løb.
Men mon ikke at vi kommer til at se dem i en bredere sammenhæng i American Le Mans Series, teamet har jo stolte traditioner i klassen, hvor det flere gange er blevet til sejr i mesterskabet, ligesom de 'altid' har haft brugt 12-timers løbet på Sebring som test til 24-timers løbet på Le Mans.
Og netop i forbindelse med 12-timers løbet på Sebring har Audi og specielt Tom Kristensen rekorden for flest sejre, en bedrift som de nok gerne vil over og forsvarer overfor 'ærkefjenden' Peugeot samt opkomlingerne fra Acura.

Men som tidligere nævnt har Audi endnu ikke officielt meddelt om de kommer til 12-timers løbet på Sebring, men i følge arrangørene af løbet, så er der lagt op til at duellen mellem Audi og Peugeot skal fortsætte, så mon ikke man kan regne med at deres løbsanmeldelse er på plads?
Hvis Audi vælger at stille op på Sebring, får vi det første fingerpeg om denne sæsons styrkeforhold allerede ved den forudgående test i dagene den 22. og 23. februar 2010. Selve 12-timers løbet køres i dagene den 17. til 20. marts.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Sebring
  • 20/03/10 - Sebring - ALMS
  • ACO lancerer nyt sportscar mesterskab
  • Audi satser på nyt sportscar mesterskab
  •      ASETEK SIMSPORTS