Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kamui Kobayashi til Sauber i 2010

Formel 1 
17/12/09 

Sauber teamet har til morgen bekræftet at japanske Kamui Kobayashi skal køre for dem i 2010. Efter at have deltaget i to løb i 2009 for Toyota stod han tilbage uden kontrakt - og da han præsterede godt i sin debut blev han et varmt navn flere steder. Nu bliver det så for det genopstandne rene Sauber-team.
 

Den 23 årige kører var ellers meget tæt på at være ude af Formel 1, da han stort set kun havde Toyota i ryggen. Men da Toyota som bekendt trak sig ud af Formel 1, stod han pludselig meget alene. Dan han sidst i 2009 hoppede ind som erstatning for Timo Glock leverede han et par gode præstationer - især i finaleløbet i Abu Dhabi.


Kobayashi var testkører for Toyota
(Foto: Toyota F1)

Netop den indsats har gjort at Sauber teamet - som stadig kalder sig officielt for BMW Sauber F1 - har hentet ham ind som kører for teamet i 2010. "Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med Kamui. I de to sidste Grand Prix'er sidste sæson fik han en uventet chance til at vise sine evner, og han gjorde godt brug af chancen," siger Peter Sauber og fremhæver netop løbet i Abu Dhabi som det der gjorde ham til et meget varmt navn i teamet.

Det er lidt af en redning for Kobayashi - hvis ikke det var blevet til en kontrakt ventede der sikkert blot en tjans i faderens sushi-restaurant. "Jeg er meget glad for at mine to løb i 2009 har givet mig en plads i et cockpit. Jeg vil gøre mit bedste for Peter Saubers team og jeg er stolt over at kunne bære det japanske flag i Formel 1," siger han.

Saubers endelige planer for 2010 mangler også at blive endeligt præsenteret.

Benji

Læs mere om:
  • Kamui Kobayashi
  • Sauber
  •