Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Pirelli Super Cup

Endnu en sæson på de engelske racerbaner

Porsche Cup 
16/12/09 

- for Vibe Smed
Efter tre sæsoner i formel-racere, to i Danmark og en i England, skiftede Vibe Smed i 2009 til sportsvogne, nærmere bestemt en Porsche 996 GT3 Cup. Stadigvæk på de engelske racerbaner, dog med en enkelt afstikker til den navnkundige Spa-Francorchamps bane i Belgien.
 

Vibe deltog i BritCar serien, som er en langdistance løbsserie, hvor en perlerække af imponerende sportsvogne af forskellig styrke og hurtighed befinder sig på banen samtidigt. Få af bilerne er direkte sammenlignelige og det giver meget varierede løb. Mindst to kørere deles om en bil, så der skal altid foretages mindst ét kørerskift undervejs i løbet.

Hver gang køreren er på banen er det for lang tid, korteste stint vil typisk vare 45 minutter, længste stint er op imod 120 minutter. Pit-stop strategi og perioder med safety car spiller nogle gange en større rolle end omgangstiderne for det endelige resultat.


(Foto: Peder Madsen)

Vibe følte sig hurtigt hjemme under de nye forhold, på trods af de betydelige forandringer. For at skåne materiellet skulle hun f.eks. vænne sig til ikke konstant at presse bilen til det yderste. Et racerløb er naturligvis altid ekstremt stressende, men i et felt med meget forskellige biler er der hele tiden trafik. Enten skal man selv forbi en langsommere bil eller også er der en hurtigere, som skal passere. Nogle gang begge dele samtidigt, men det er vilkårene, og det går sjældent galt.

Forud for sæsonen var Vibes største bekymring netop faren for kollisioner. Men det skulle vise sig, at det mere var mekaniske defekter, som var årsagen til udfald. Særlig gearkasseproblemer var der en del af, ved et enkelt løb så udpræget, at Vibes bil måtte udgå.

I det hele taget var Vibes præstation i 2009 et mønstereksempel på disciplineret kørsel med et overblik og en modenhed, som egentlig kendetegner langt mere erfarne kørere. Vibe var med sine 21 år en af feltets absolut yngste deltagere, som for en stor dels vedkommende bestod af yderst erfarne sportsvognskørere. Uanset om det var høj sol, eller regn og mørke satte Vibe næsten hver gang bilens hurtigste tider, og bragte den samtidigt sikkert hjem til pitten.


(Foto: Peder Madsen)

På trods af at der var tale om en debut-sæson i en bil, som ikke var specielt hurtig, formåede Vibe og hendes medkører Chris Bentley alligevel at køre sig frem til en samlet 11. plads ud af 32 i BritCar serien. I klasse 3 blev det til en 5. plads ud af 13.

Peder Madsen


Læs mere om:
  • Vibe Smed
  •