Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Pagenaud skifter fra de Ferran til Highcroft

ALMS 
16/12/09 

American Le Mans SeriesDen 25 årige franskmand Simon Pagenaud der i denne sæson har kørt for de Ferran Motorsports i American Le Mans Series mesterskabets LMP1 klasse, skifter i 2010 sæsonen over til Patrón Highcroft Racing.
Udover teamskiftet bliver det 'business as usual' for Simon Pagenaud, idet begge teams kører med ens racere fra Acura.
 

Simon Pagenaud kom til amerikansk motorsport tilbage i 2006, hvor han vandt Formula Atlantic mesterskabet i første forsøg.
2007 sæsonen kørte han i Indy Car Series, med en 8. plads i mesterskabet som slutresultat.
I 2008 og 2009 har Simon Pagenaud kørt i American Le Mans Series for de Ferran Motorsports, med 2009 sæsonen som hans hidtil bedste, der er det blevet til ikke mindre end tre pole positions, fem løbs sejre, samt seks hurtigste omgangstider.

Udover deltagelsen i American Le Mans Series sammen med de Ferran Motorsports har Simon Pagenaud også deltaget i både Le Mans Series løbet på Spa Francorchamps for konkurrenterne 'Peugeot Total', løbet sluttede med en sejr til den unge franskmand og han medkørere.
For et privat Peugeot team deltog han også i 24-timer løbet på Le Mans, så han har en bred sportscar erfaring med sig til Patrón Highcroft Racing.

Hos Patrón Highcroft Racing bliver Simon Pagenaud teamkollega med australske David Brabham, i øvrigt samme Brabham som han delte den vindende Peugeot racer med på Spa Francorchamps, så de har allerede bevist at de kan præsterer et godt samarbejde, og få det til at munde ud i top resultater.


Simon Pagenaud og David Brabham's arbejdsplads i 2010 - Acura ARX-01c raceren fra Patrón Highcroft Racing.
(Foto: Motorsporten.dk)

Hos Patrón Highcroft Racing skal Simon Pagenaud og David Brabham igen køre i American Le Mans Series, teamet stiller endnu en gang op i LMP1 klassen, og i 2010 sæsonen bliver det med en ny opdateret Acura ARX-01c racer.

For David Brabham bliver der tale om hans anden sæson sammen med Patrón Highcroft Racing.
I 2009 kørte han sammen med Scott Sharp, og de to kørte et sikkert mesterskab hjem til teamet.
Samtidig kørte David Brabham for Peugeot Total teamet i 24-timers løbet på Le Mans, hvor det også blev til en sejr.

Patrón Highcroft Racing samt kørerne Simon Pagenaud og David Brabham starter deres testkørsler allerede i januar måned, for at være velforberedte til sæson premieren - 12-timers løbet på Sebring - der køres den 20. marts.

Som et lille kuriosum omkring David Brabham og hans deltagelse i American Le Mans Series, kan det nævnes at han er den eneste kører i det mesterskab, der har kørt sig til både pole positions og løbssejre i alle de fire klasser der indgår i American Le Mans Series!


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • David Brabham
  • Simon Pagenaud
  • de Ferran Motorsports
  • Highcroft Racing
  • Sebring
  • 20/03/10 - Sebring - ALMS
  • Patrón Highcroft Racing forsætter i 2010
  •