Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24H Series

Ny udfordring til Nick Reimersø

24H Series 
15/12/09 

Swift mesteren skal køre 24-timers løb i Dubai
Dette års vinder af Suzuki Swift Challenge mesterskabet, Nick Reimersø fra HP Racing, vil i januar måned 2010 stå foran en helt ny og meget stor udfordring.
Nick Reimersø skal sammen med Sally Racing, og yderligere fire kørere, deltage i 24-timers løbet i Dubai i en Renault Clio III i klasse A2 hvor der er tilmeldt yderligere 5 biler af samme type - så der er da nogle jævnbyrdige konkurrenter at måle sig op mod!
 

Selv om størstedelen af Nick Reimersø's motorsportskarriere har bestået af sprintløb, både i go kart, Advan Cup og Suzuki Swift Challenge, er han dog ikke helt uvant med langdistance løb.
Dels har han deltaget i flere 24-timers løb i go kart's, ligesom han har deltaget i flere 4-timers løb i den hjemlige Danish Endurance Championship klasse.


Nick Reimersø vandt i Suzuki Swift Challenge mesterskabet, til januar skal han deltage i 24-timers løbet i Dubai.
(Foto: Motorsporten.dk)

Alligevel bliver 24-timers løbet på flere måder noget nyt for Nick, der til daglig er murer i Tåstrup, for når han lægger murerskeen fra sig og drager mod de sydlige himmelstrøg, bliver det første gang han skal køre løb på en Grand Prix bane.
Samtidig bliver det også første gang han skal køre i en Renault Clio III racer med sekventiel gearkasse, og sluttelig tre af de fire andre kørere nogle som han ikke tidligere har været på hold med.

Heldigvis er alle de kørere som han skal dele Clio raceren med erfarne kørere, det er Martin Sally Pedersen, Anders Majgaard, Brian Børger og Dan Träger.
Specielt Martin Sally Pedersen vil nok være den der kan give Nick flest fiduser angående Clio Cup racere, da det er den bil han tidligere har kørt både Clio Cup, Danish Endurance Championship samt 12-timers løb på Hungaroring med.
Nick har tidligere deltaget i 4-timers løb sammen med Anders Majgaard, så det er den eneste af kørerne han kender i forvejen.

Nick Reimersø glæder sig til 24-timers løbet i Dubai, men er også klar over at det bliver en kæmpe udfordring, og på ingen måde en let weekend:
"Selv om jeg har deltaget i seks - syv 24-timers løb i go kart, samt tre - fire 4-timers løb i Danish Endurance Championship, så bliver dette her noget helt andet. Vi skal køre på en bane der er mere end dobbelt så lang som nogen af de hjemlige baner, og der vil være 86 biler på banen, af vidt forskellige karakter så der bliver rigeligt at holde øje med. Men jeg glæder mig til at se hvad og hvordan det er" - udtaler Nick Reimersø - "jeg har tænkt mig at øve på banen via et PC spil, for selv om det ikke kan give den fuldstændige fornemmelse af forløbet, så kan det da hjælpe mig med at huske i hvilken rækkefølge svingene kommer. Det skal også blive spændende at arbejde sammen med Sally Racing, og ikke mindst at prøve Clio'en. Den er både meget kraftigere end de biler jeg hidtil har kørt i, og så har den sekventielt gear, det har jeg aldrig prøvet før. Ellers skal vi bare have en rigtig god uge, håbe på et godt race, og huske på at et 24-timers løb ikke bliver vundet i første sving!" - slutter Nick Reimersø.

Ideen om at deltage i 24-timers løbet kom fra Nick's far Henrik Poulsen, der havde set en annonce hvor Team Sally Racing søgte en kører, men var hurtigt gået videre, da det jo ikke var noget som de beskæftigede sig med. Men noget senere ude under bruseren, vendte ideen tilbage:
"Mens jeg stod i badet tænkte jeg igen på det der 24-timers løb, og på at det da kunne være spændende. Efter at have talt med Nick om det, kontaktede jeg Flemming Pless, og vi fik en aftale på plads" - udtaler Henrik Poulsen, der ligesom Nick er meget spændt på at komme ned og se banen og de tilhørende faciliteter - "det er jo noget helt andet end vi er vant til fra de danske baner, banen i Dubai er en af de mest moderne i verden. Der er lidt sommerfugle i maven, det bliver vildt spændende!"

Teamchef Jesper Sally Pedersen er meget spændt på at skulle samarbejde med Nick Reimersø, det er jo ikke hver dag man får en nykåret mester ind i teamet.
"Jeg er sikker på at det nok skal komme til at fungerer, det vigtigste er at han ikke gør noget overilet, ligesom det er væsentligt hele tiden at holde bilen kørende. Men med den erfaring Nick har, tror jeg ikke at det bliver noget problem."

Clio raceren er for længst sendt afsted i en container mod Dubai, mens kørerne og teamet først tager afsted den 9. og 10. januar 2010, selve løbet køres i weekenden den 14. til 16. januar.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Anders Majgaard
  • Brian Børger
  • Dan Träger
  • Martin Sally Pedersen
  • Nick Reimersø
  • HP Racing / Henrik Poulsen
  • Sally Racing
  • Dubai Autodrome
  • 15/01/10 - Dubai Autodrome - 24H Series
  •