Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Lotus offentliggør kørere

Formel 1 
14/12/09 

Lotus F1 teamet har i dag afsløret hvem der skal køre for teamet i 2010. Som beretninger afslørede i sidste uge, så virkede det til at Jarno Trulli skulle have det ene af de to sæder. Det viste sig at være rigtigt. Det andet sæde for Heikki Kovalainen som indehaver, mens rollen som reserve-testkører tildeles den lokale Fairuz Fauzy. Jarno Trulli får dermed også muligheden for at samarbejde med den samme designer for tredje gang.
 

Lotus F1 teamet har i dag afsløret hvilke kører der er kommet på kontrakt hos teamet. For Jarno Trullis vedkommende bliver det tredje gang at han skal samarbejde med designeren Gary Anderson. De to har tidligere arbejdet sammen hos Renault og Toyota.


Jarno Trulli til Lotus F1
(Foto: Toyota F1)

Heikki Kovalainen blev vel nærmest overflødig hos McLaren efter at man skrev kontrakt med verdensmesteren Jenson Button. Fairuz Fauzy har ikke den store Formel 1 erfaring bortset fra testarbejde hos det daværende Spyker team. Hans race erfaring kommer fra henholdsvis GP2, A1GP og WSR serierne.


Heikki Kovalainen følger Jarno Trulli til Lotus F1
(Foto: McLaren Media)

Præsentationen af kørerne blev foretaget i Malaysia af den malaysiske sportsminister, Ahmad Shabery Cheek, der ved præsentationen fremhævede Lotus F1 teamet for at benytte sig af lokal arbejdskraft i det omfang det er muligt. Lotus F1 er et af de fire nye teams i Formel 1 i næste sæson. I første omgang er målsætningen at være det bedste teams ud af de fire nye teams.

Det blev endvidere afsløret at det gamle Lotus logo stadigvæk vil være på bilerne. Dog bliver det frisket noget op, men det vil stadigvæk være genkendeligt for alle Lotus fans især.

Dons

Læs mere om:
  • Fairuz Fauzy
  • Heikki Kovalainen
  • Jarno Trulli
  • Lotus Racing
  •