Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Jacob Nørtoft på podiet i Spanien

Go Kart 
10/12/09 

Selvom motorsports-sæsonen 2009 er nået til sin slutning, så var Jacob Nørtoft en af de få danskere, som i weekenden drog til det spanske El Vendrell cirka 50 kilometer fra Barcelona.
Det gjaldt "Copa de Campeones" som er et prestigefyldt løb, der køres hvert år i december.
 

Vinteren var også nået til Spanien, og de første dage var kolde og våde. Danskeren fandt hurtigt farten i karten, og var med fremme i alle træningerne sidst på ugen. Derefter begyndte det at se rigtig godt ud for den unge dansker. En sikker sejr i kvalifikations heatet, og dermed pole position i pre-finalen.


(Foto: Fotoformula.com)

Dog skulle heldet desværre vise sig at vende, og prefinalen var en trist affærre. En tur i hegnet og en bukket gokart gav ikke den bedste startplacering i finalen - nemlig sidst!
Der var nu en del placeringer der skulle køres hjem for danskeren.

En god start i søndagens finale var lige hvad Jacob manglede. Hvis en podieplads skulle blive aktuelt, var der en hel del overhalinger at se til. Og efter kun to omgange havde danskeren allerede avanceret til en 18. plads, og inden man så sig om, var der endnu et avancement på ti placeringer.
Da målflaget blev givet lå den talentfulde dansker på en sikker tredjeplads, med Adria Domenech lige foran sig, og Gerard Barrabeig som vinder.


(Foto: Fotoformula.com)

Ikke nok med en kanon præstation og et fantastisk avancement i finalen, ja så havde danskeren også sat hurtigste omgangstid i finalen. Man kan roligt sige at danskeren sluttede sin sæson af med fart på, og nu gælder det en mindre vinterpause, inden Jacob igen går igang med at race igen

Janni Storm


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  •