Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

Danish Touringcar Championship på fem baner i 2010

Danish
Touringcar
Challenge 

08/12/09 

Den kommende sæson byder på mange udfordringer for de danske kørere
I den kommende sæson bliver kørerne i Danish Touringcar Championship udsat for mange udfordringer. Dels bliver fire af løb i 2010 afviklet sammen med Swedish Touring Car Championship og tælle med til den nye Scandinavian Touring Car Cup. Dels kommer næste års DTC-kalender til at tælle hele fem forskellige baner!
 

For første gang nogensinde kommer en gadebane til at indgå i løbskalenderen for Danish Touringcar Championship. Det bliver gadebanen på havnearealerne i Göteborg, som lægger asfalt, langsider, sving og chikaner til tredje afdeling af Danish Touringcar Championship. Det kommer til at ske på Grundlovsdag, og der er god grund til at kippe med Dannebrog, for netop dette løb tæller også med til den nye Scandinavian Touring Car Cup, og da løbet finder sted lige efter den svenske nationaldag, bliver der virkelig tale om landskampstemning.

2010-kalender byder også på et comeback til en favorit blandt danske racerkørere og racerfans.

Det er Ring Knutstorp, der med sin placering i Skåne ligger mindre end en times kørsel fra Øresundsbron. Det gør den til et nemt og overkommeligt besøg for ikke bare københavnere, men også mange sjællandske racerfans. Også for kørerne i Danish Touringcar Championship er der tale om et godt gensyn, for i årene fra 2001 til 2004 blev der også kørt DTC-løb på Ring Knutstorp, der med sine spændende kurve- og svingkombinationer sætter kørerne på alvorlige prøvelser.


I 2010 får DTC-kørerne fem forskellige baner at boltre sig på.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Seks ud af næste sæsons otte løb finder dog sted på de klassiske danske baner FDM Jyllandsringen, Padborg Park og Ring Djursland, således at den samlede løbskalender for Danish Touringcar Championship ser således ud:

Løbskalender for Danish Touringcar Championship 2010:

Dato Løb Bane
25. april Åbningsløbet FDM Jyllandsringen
16. maj Padborg Open Padborg Park
5. juni * Göteborg City Race Göteborg
20. juni Juniløbet FDM Jyllandsringen
15. august Sommerløbet Ring Djursland
5. september GP Danmark FDM Jyllandsringen
18. september * Sensommerløbet Ring Knutstorp
10. oktober DM-Finalen FDM Jyllandsringen

* afvikles lørdag.

For alle DTC-afdelinger på de danske baner gælder det, at løbene afvikles søndag, mens de to svenske DTC-afdelinger afvikles med løb lørdag.

Af de otte DTC-afdelinger kommer fire samtidig til at tælle som afdelinger i det nye skandinaviske samarbejde mellem Scandinavian Touring Car Championshop og Danish Touringcar Championship, hvor kørerne kæmper om den samlede førsteplads i Scandinavian Touring Car Cup.

Løbskalender for Scandinavian Touring Car Cup 2010:

Dato Løb Bane
25. april Åbningsløbet FDM Jyllandsringen
5. juni * Göteborg City Race Göteborg
5. september GP Danmark FDM Jyllandsringen
18. september * Sensommerløbet Ring Knutstorp

* afvikles lørdag.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Göteborg (gadeløb)
  • Jyllandsringen
  • Padborg Park
  • Ring Djursland
  • Ring Knutstorp
  •      ASETEK SIMSPORTS