Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Jarvis overtager Tom K's plads

DTM 
09/12/09 

DTMAudi har bundet sig til yderligere deltagelse i DTM. Det tyske mærke fejrede i 2009 100 året for deres deltagelse i motorsport, hvilket bragte en ny DTM titel til Audi. 2009 var endvidere sidste sæson for Tom Kristensen i DTM sammenhæng, og nu har de bekræftet det som hele tiden har ligget i luften: Oliver Jarvis overtager danskerens sæde.
 

Dermed bliver den 25-årige brite opgraderet til fabrikskører. Samtidig har Audi mulighed for at indsætte op til ni af deres racere. Reglementet for 2010 er identisk med det fra 2009, så der er lagt en spærring ind for udvikling. Der sker dog nok mindre ændringer, men racerne i 2010 er stort set de samme som der har været anvendt i år. Fra 2011 kommer dog et nyt reglement som skal give mindre dyre racere.

Det er selvfølgelig meget interessant at det bliver Olivier Jarvis der overtaget Toms sæde. Danskeren var ellers meget tæt på at blive skiftet forud for 2009 sæsonen med Mike Rockenfeller, men i sidste øjeblik fik Tom sikret sig en DTM-sæson mere. Igennem 2009 viste Jarvis sig dog at være mere stabil end Rockenfeller, og derfor er det briten der bliver opgraderet til fabrikskører. "Vi giver vores yngste fabrikskører chancen til at vise sit værd i den nuværende DTM-racer. Præstationerne som Oliver har vist i sit første år i DTM i en ældre A4'er taler i hans favør," siger Dr. Wolfgang Ullrich om valget.


Oliver Jarvis har udsigt til det sidste nye materiel i 2010
(Foto: Natascha Theisen)

Resten af kørerbesætningen - og især den der skal køre med i 24 timers Le Mans bliver offentliggjort inden for de kommende uger. Tom Kristensen har allerede aftale med Audi om deltagelse i langdistanceløbet.

Benji

Læs mere om:
  • Oliver Jarvis
  • Tom Kristensen
  •      D4 Enterprise Solutions