Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Martin Marrill vinder 24 timers løbet El Mans

Go Kart 
09/12/09 

Verdens første elektriske 24 timers gokartløb blev afviklet i weekenden, og den mønske DTC kører Martin Marrill fik en hovedrolle, da han sammen med sit team Youngdriver efter mere end 3.500 omgange og 750 kilometer tog sejren i det hårde langdistanceløb. Udover den flotte sejr i det klimavenlige racerløb, kørte den mønske racerkører også penge ind til Red Barnet.
 

Omdrejningspunktet for indsatsen var det det nye kartingcenter Power Racing på Østerbro i København, som havde valgt at invitere den danske racerelite, for at kæmpe om 24 timers sejren i deres elektriske og CO2 neutrale gokarts på den nybyggede bane.

Klokken 16.00 fredag eftermiddag blev løbet flaget i gang, og det seks mand store team lagde stærkt ud med en føring. Teamet satte den hurtigste tid i kvalifikationen, den hurtigste omgangstid i løbet samt ikke mindst den samlede sejr 24 timer senere med hele 16 omgange ned til holdet på andenpladsen.

Martin Marrill blev inviteret af sin holdkaptajn, Christoffer Nygaard, og de unge racerkørere skulle op imod den danske racerelite der hver var kaptajn for et kartinghold; bestående af Le Mans vinderne Casper Elgaard, John Nielsen, sportsvognsstjernerne Ronnie Bremer og Allan Simonsen.

”Det var en stor oplevelse at være med, ” fortæller en stolt Martin Marrill. ”Langdistanceløb er hårdt, men samtidigt en kæmpe oplevelse. Det var dejligt at være tilbage i karting verdenen. Udfordringen er på så mange niveauer, man skal være hurtig på banen men uden at beskadige materiellet. Pitstops skal afvikles hvert kvarter uden fejl, så det stiller høje krav til både team og kører.”

Marrills vindende team bestod af Christoffer Nygaard, Kennie Frydkjær, Sebastian Salinas, Kim Sulvad og Kasper Christiansen. Sejren bliver om muligt endnu mere imponerende, eftersom de konkurrerende teams bestod af karting Danmarksmestre, DASU kart talenter og internationale motorsportsstjerner.


(Foto: M-Sport)

”Jeg er utrolig stolt over at tage sejren i mit første 24 timers langdistanceløb, især når der har været så mange dygtige kørere at kæmpe med. Alle har ydet deres absolut bedste, alle har kørt stærkt og uden fejl gennem samtlige 24 timer. Det var sjovt at prøve at køre med elektriske gokarts, og jeg vil naturligvis rigtigt gerne deltage i lignende velgørenhedsløb en anden gang,” slutter Martin.

Hvert team havde en sponsor, som på forhånd havde indvilliget i at donere et større beløb til velgørenhed. Martins vindende team kunne derfor stolt overrække en check på 30.000 kroner til generalsekretær Mimi Jakobsen fra Red Barnet.

Aslak Vind
Press Officer
Martin Marrill
M-Sport


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Martin Marrill
  •