Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Pole position, hurtigste omgangstid og samlet sejr!

Go Kart 
08/12/09 

Kennie Frydkjær Jensen fik vist, at han ikke har glemt at køre stærkt, selvom han har holdt ufrivillig pause i hele 2009, da han og hans stærke team vandt verdens første 24 timers løb for elektriske gokarts i den forgangne week end.
 

Kennie Frydkjær Jensen og hans team ('Hvidt Team') tog alle stik hjem, da verdens første 24-timers racerløb for elektriske gokarts i den forgangne week end blev afviklet i det ny-åbnede Power Racing gokart-center på Østerbro:

Teamet startede i pole-position, stod øverst på podiet efter 24 timers intens race - og undervejs satte altid hurtige Sebastian Salinas hurtigste omgangstid og dermed banerekord..!

Seks teams, alle besat med en lang række af Danmarks hurtigste racer- og gokart-kører, stod klar, da starten gik fredag klokken 16.00 - langt de færreste med erfaring fra 24 timers raceløb og endnu færre forberedt på de strabadser og udfordringer, der er forbundet med 24 timer langdistancerace...

De ualmindeligt indbydende faciliteter, der danner rammen om Danmarks første gokart-center med elektriske gokarts, blev på behørig vis åbnet med taler af initiativtageren, Jac Nellemann, og Dansk Automobil Sport Unions præsident, C. C. Hansen. Sidstnævnte lagde i sin tale vægt på, at centeret er et bevis på, at motorsport og miljø godt kan gå hånd-i-hånd, hvorefter han klippede den røde silkesnor og erklærede centeret for officielt åbent.

Præcis klokken 16.00 blev løbet skudt i gang på ægte Le Mans-manér - med de seks første-kørere løbende på tværs af banen til hver deres racer!
Sebastian Salinas havde sikret Hvidt Team pole-position og Christoffer Nygaard takkede for startplaceringen ved at være hurtigste løber og kom derfor først fra start - foran Vild Med Dans dansemusen, Casper Elgaard (- også kendt for at vinde Le Mans i 2009!), tidligere Le Mans vinder, John Nielsen, Peugeot Spider Cup-2009 vinder, Ronnie Bremer, Le Mans 2009-deltager, Allan Simonsen samt Danmarks hurtigste, kvindelige racerkører, Vibe Smed, der i år har deltaget i det britiske GT-mesterskab.

Christoffer fandt sig hurtigt til rette på banen og kørte de hurtigste omgangstider. Desværre bar starten af løbet præg af, at centeret var nyåbnet og det stod hurtigt klart, at der var problemer med tidtagnings-anlægget..: Jo flere konkurrenter Christoffer overhalede, jo FÆRRE omgange fik Hvidt Team tildelt og i stedet for at avancere, faldt teamet længere og længere tilbage...!

Problemet ramte naturligvis alle teams i større eller mindre grad og løbsledelsen tog da også den rette beslutning - at neutralisere løbet indtil fejlen var fundet.
Efter et par forsøg blev fejlen rettet, og klokken 21.00 fredag aften startede løbet - uden yderligere problemer.

De første mange timer var der der især tre teams, der skiftedes til at føre løbet; Orange (Allan Simonsen), Grønt (Vibe Smed) og Hvidt Team.
Det var fastlagt i reglementet, at der skulle afvikles 74 pit-stop (plus evt. drive-through straf) - i gennemsnit et stop pr. kvarter. Hvert team havde to karts, så mens den ene stod til opladning, kørte den anden på banen - og strategien hos Hvidt Team var klar: Kører- og kart-skift så snart en kart var fuldt opladet - efter ca. 15 minutter.

Andre teams havde andre strategier, så det var først hen på den tidlige morgenstund at der begyndte at tegne sig et billede: Klokken 6.00 var Hvidt Team 5 omgange foran Grøn og 12 - 14 omgange foran Orange...

Men, i et løb, hvor det blot tager godt 20 sekunder at køre en omgang, hvor tids-forskellen mellem de hurtige og de lidt mindre hurtige kører er få 1/100 sekunder og hvor et pit-stop / drive-through straf 'koster' minimum to omgange, kan tingene hurtigt ændres!

I den tidlige morgenstund kostede lidt for aggressiv kørsel hele fire 'drive-through'-straffe til Hvidt Team, og en sikker føring kl. 6.00 var omsat til -5 omgange og en andenplads kl. 8.00..!

Herefter begyndte en målrettet og koncentreret indsats fra alle i Hvidt Team, og omgang for omgang blev afstanden til Grønt Team reduceret!
Målet var, så vidt muligt at opbygge et forspring, inden der i tidsrummet 13.00 - 15.00 skulle køres 'kendis pro/am-race', hvor hvert team fik tildelt tre gæstekører, der alle var kendt for noget andet end at køre racerbil!
I pro/am var det udelukkende kendisserne og team-lederen, der måtte køre på banen og alle fire skulle køre lige længe!

Planen lykkedes! Med en fejlfri indsats af både kørere og team, var der kl. 13.00 opbygget et forspring på 11 omgange til Grønt Team og da Hvidt Teams 'kendisser' ikke var helt så langsomme som flere af de andre, var stillingen status quo to timer senere - til trods for, at perioden blev benyttet til at afvikle to ekstra pit-stop, så teamet var lige med i antal!

Præcis klokken 15.44 blev pit-stop nummer 74 foretaget og kl. 16.00 kunne Hvidt Team passere det ternede flag som sikre vindere af verdens første 24-timers racerløb for elektriske gokarts - med et forspring på blot 16 omgange, efter mere end 3.500 omgange og 750 kilometer intensiv race..!!

Stor ros til kørerne Christoffer, Sebastian, Kennie, Martin, Casper og Kim for en koncentreret indsats og for at holde hovedet (nogenlunde!) koldt, når trætheden meldte sig.

Også stor ros til teamet bag, der fulgte strategien fuldt og helt og fik opladning, pit-stop og kørerskift til at køre gnidningsfrit!


Trætte, udmattede - og super glade..!
Fra venstre: Sebastian, Ken, Casper, Kennie, Knudsen, Kim, Martin, Kurt og Christoffer i raceren.
(Foto: Mathias Brandt)

Lidt kuriositeter fra løbet
Ud af de godt og vel 50 kørere, der var på banen i løbet af de 24 timer, var der kun godt en håndfuld, der kørte omgangstider under 20 sekunder. Sebastian, Christoffer og Kennie var tre af dem...!!!

I tidsrummet mellem klokken 04.00 og 05.00 blev Sebastian 'klokket' over 20 omgange. De 17 af dem lå på 20,2 sek., en på 20,1, en på 20,3 og en enkelt på 20,6 - men der skulle han også overhale en anden kører...!!!
Umiddelbart efter kom Kennie på banen og kørte første omgang i tiden 20,4 og herefter fem omgange i streg på 20,2, inden han kom ind i trafik...
Hvem sagde stabil kørsel...? :o))

Kennie er vandt til at møde MEGET tidligt hos Netto i Allerød og tog derfor sin væsentligste tørn i tidsrummet mellem kl. 04.00 og 09.00, hvor han kørte 8 af sine i alt 16 'stints'.
Kennie blev dermed den kører, der kørte flest omgange i teamet - ca. 600!

Lørdag formiddag kl. 10.00 blev løbet neutraliseret for at afholde 1 minuts stilhed til ære for Jan Magnussens bror, Claus Magnussen, der på det tidspunkt blev bisat fra Roskilde Domkirke. RIP

Vitesse Racing


Læs mere om:
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Vitesse Racing
  •