Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Silverstone sikret i 17 år

Formel 1 
07/12/09 

Det engelske Grand Prix er sikret i de næste 17 år og Silverstone får vel som ventet arrangementet forsat. Det var den meddelelse som præsidenten for BRDC som ejer Silverstone banen, Damon Hill sammen med banens administrerende direktør, Richard Phillips, i dag kunne præsentere ved et pressemøde i London. Der har været ført lange og seje forhandlinger med FOM/Bernie Ecclestone og først nu er man kommet frem til et resultat.
 

Silverstone banens historie i de seneste år har været præget af økonomiske problemer og ikke mindst diverse tvister med Bernie Ecclestone, der ikke er specielt begejstret for Silverstone generelt, hvad end den dybere liggende årsag end er.

Men nu er det afgjort. Silverstone bliver vært for det engelske Grand Prix i de næste 17 år. Det har ifølge Damon Hill været nogen lange, seje og drøje forhandlinger der har været ført. Man har skullet finde ud af hvor og hvem der skulle give og tage. Der er dog en klausul indbygget der gør det muligt efter 10 år at komme ud af kontrakten.

De to repræsentanter løftede også sløret for en dog ikke nærmere detaljeret ombygning af både bygninger og bane. Dog blev der sagt at pit - og paddock området vil blive forbedret. Dette arbejde begynder lige efter jul og ventes færdig til det engelske Grand Prix 2011. Der vil også komme småændringer på banen, men vigtigst er dog tilskuerfaciliteterne. Der vil komme andre og bedre tribuner flere steder rundt på banen, ligesom campingområderne og deres faciliteter skal kraftigt forbedres.

Umiddelbart gav Damon Hill og Richard Phillips udtryk for stor glæde over det opnåede resultat. De kunne endvidere også oplyse at MotoGP serien i 2010 vil køre en afdeling på banen. Desuden arbejdes der på at få MotoGP på besøg noget oftere. Her tager man konkurrencen op med Donington banen der ellers har været vært for MotoGP i adskillige år.

Dons

Læs mere om:
  • Silverstone
  •