Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula 3

Alex Yoong til Lotus

Formel 3 
08/12/09 

- men ikke som kører
Alex Yoong som mange nok husker bedst fra hans deltagelse i Formel 1, er blevet ansat hos det nye Lotus Formel 1 team. Dog ikke som kører. Tværtimod er han blevet ansat som chef for teamets talentudvikling. Han får ansvar for at udvikle de talenter som man finder og får placeret som juniorkørere i andre og mindre klasser. Og det bliver hovedsagligt de asiatiske kørere som Alex Yoong skal tage sig af.
 

Alex Yoong som har deltaget i Formel 1 i 2001 og 2002 for det daværende Minardi team. Dog uden den store succes, de fleste husker ham nok mest som en off-track kører. Desuden har ledet Malaysias deltagelse i A1 GP serien i et par sæsoner - endda med deltagelse i enkelte løb.

Nu får han en helt ny rolle. Han skal stå for den asiasiske del af Lotus teamets talentudvikling. Samtidigt har teamet startet et tilsvarende program op i Europa hvor det er Litespeed Formula 3 teamet som har ansvaret for talentudviklingen.

Håbet for det nye Lotus team, som ser en langvarig deltagelse i Formel 1, er at man over tid vil kunne tilføre Formel 1 flere asiatiske kørere og allerhelst kørere fra Malaysia, hvor teamet hører hjemme.

Dons

Læs mere om:
  • Alex Yoong
  • Lotus Racing
  •