Le Mans Series lægger ud med et 8-timers løb

Le Mans
Series

07/12/09

For deltagerne i Le Mans Series mesterskabet er der flere nye tiltag på vej til 2010 sæsonen.
Dels skal der køres på et par baner der ikke var med i denne sæson, og dels skal deltagerne i år køre et par løb som starter mens det er lyst, og slutter når det er mørket, og som kronen på sæsonen skal de for første gang også ud i et 8 timer langt løb på Paul Ricard banen i Frankrig, og som om det ikke var udfordring nok, så er de 8-timers løbet sæsonens først løb!

Ud af den reviderede Le Mans Series kalender fremgår det at både Circuit de Catalunya i Spanien og Nürburgring i Tyskland er taget af programmet for 2010.
De bliver afløst af et 1000 kilometer løb på Hungaroring i Ungarn, samt af 8-timers løbet på Paul Ricard banen i Frankrig.

8-timers løbet på Paul Ricard banen er det hidtil længste løb i Le Mans Series mesterskabet, der ellers primært består af 1000 kilometer løb, der har dog tidligere også været kørt et enkelt 6-timers løb siden klassen startede i 2004.
Samtidig vil 8-timers løbet på Paul Ricard også være en vigtig del af forberedelserne til 24-timers løbet på Le Mans, ligesom 12-timers løbet på Sebring er det.

1000 kilometer løbene på Spa Francorchamps i Belgien, Algarve i Portugal samt Silverstone i England er bevaret på kalenderen.
Løbene på Algarve og Hungaroring er de to løb som starter mens det er lyst, og som slutter efter mørkets frembrud.

2010 Le Mans Series kalender:

DatoBaneLøb
7. - 8. martsPaul RicardTestdage
9. - 11. aprilPaul Ricard8-times løb
7. - 9. majSpa-Francorchamps1000 km. løb
15. - 17. juliAlgarve1000 km. løb (natløb)
21. - 22. augustHungaroring1000 km. løb (natløb)
10. - 12. septemberSilverstoen1000 km. løb

Det er ikke kun et par nye baner og et 8-timers løb der er nyt for klassens deltagere i år, der er også et nyt to delt pointsystem.
Pointene der tidligere har fulgt samme mønster som i Formel 1, bliver i 2010 ændret til at vinderen får 15 point, nummer 2 får 13 point, nummer 3 får 12 point, og således fortsættes der ned til 1 point for 14. pladsen.
Derudover får samtlige deltagere der bliver klassificeret i løbet yderligere 1 point.