Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Verdens første 24 timers El Mans i weekenden

Go Kart 
04/12/09 

  • Verdens første 24 timers Le Mans løb i elektriske gokarts afholdes på Østerbro i weekenden
  • Legendariske kørere som Tom Kristensen, John Nielsen og Casper Elgaard kører penge ind til Red Barnet

 

Når starten til verdens første 24 timers Le Mans løb med elektriske gokarts skydes i gang fredag den 4. december kl. 16.00 kæmper flere af verdens bedste kørere ikke blot om æren. Kendte racerkørere som Tom Kristensen, John Nielsen og Casper Elgaard kæmper også om at samle penge ind til Red Barnet. Hvert hold har en teamsponsor, der har indvilliget i at betale et større beløb afhængende af teamets placering i løbet. Den samlede pengesum bliver doneret til generalsekretær fra Red Barnet, Mimi Jakobsen, ved løbets afslutning lørdag den 5. december kl. 16.00.

Et spektakulært race
Løbet bliver på alle måder et meget spektakulært og anderledes løb. Ikke blot bliver det første gang, at der skal køres 24 timer i elektriske karts, og med nogle af verdens absolut bedste racerkørere i sæderne, men der bliver også tilført lidt ekstra udfordringer for holdene. Alle teams får tildelt en række kendisser, der i to timer fredag aften mellem kl.19.00 og 21.00 og lørdag fra kl. 13.00 til 15.00 skal erstatte de professionelle racerkørere.

Se verdens bedste racerkørere i dyst live
Det nye gokartcenter starter i Æbeløgade 4 på Østerbro i København, hvilket ligeledes er en særdeles central og unik placering for et gokartcenter. Centret holder åbent hele lørdag den 5. december fra kl. 9.00-16.30 med gratis adgang for publikum, hvor der er mulighed for at se noget ekstraordinært race samt vinde fede præmier bl.a. en tur for to til Le Mans og en dag som racerkører på Jyllandsringen. Der vil desuden være udstilling af andre elektriske køretøjer samt ekstraordinære eksklusive modeller fra Aston Martin og Jaguar.

Trine Krastrup


Noter:

Power Racing
Power Racing er det første gokartcenter i Danmark med elektriske gokarts. Det nye center er, også som noget unikt, placeret i indre København, i Æbeløgade på Østerbro. Centret er placeret umiddelbart bag moderselskabet - Nellemann Holding AS, hovedkontor Udover almindelig løb vil centret ydermere kunne tilbyde spændende og miljørigtig teambuilding samt uddannelse i brug af fremtidens elektriske køretøjer.

Nellemann Holding AS
Nellemann Holding AS er én af Danmarks ældste og førende virksomheder indenfor mobilitet i Danmark. Med importen af mærker som Jaguar, Aston Martin og senest det nye miljøvenlige sportsvognsmærke – Fisker, er kvalitet, dynamik og innovation en naturlig del af koncernen. Det er derfor heller ikke uden grund, at koncernen, som den første, kan præsentere fremtidens form for miljørigtig race i de elektriske gokarts af mærket Tom Karts.

Tom Karts
De 14 gokarts, der skal køre på centrets udfordrende bane, er schweizisk produceret kvalitets gokarts. Der er anvendt nyeste teknologier til både produktionen af chassis og motor. Chassiset er udført i moderne letvægtsmateriale, der udover de vægtmæssige fordele i langt højere grad også er mere resistent overfor buler og skrammer end et traditionelt stål chassis. Motoren er en 48 volts el-motor, der får tilført energi fra det højtydende litiumbatteri, der er placeret på siden af gokarten. Motorstyrken kan reguleres elektronisk, hvilket betyder, at kørernes vægtforskelle, der i traditionelle gokarts giver uligheder, nu kan udlignes og konkurrencen derfor kan gøres ligeværdig og udspilles på køreegenskaber frem for vægt. Udover vægtfordelene, vil der ved brug af disse elektroniske gokarts ikke være noget form for CO2 udledning, hvilket betyder, at man kan gå fra banen uden oliepletter og lugten af benzin i tøjet.


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • John Elgaard Nielsen
  • Kevin Magnussen
  • Tom Kristensen
  •