Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Monte-Carlo rally starter i Tivoli

Rally Monte-Carlo
Historique 

03/12/09 

Dansk deltagerrekord i historisk motorløb
Dansk Automobil Sports Union er vært, når den historiske udgave af det berømte Monte-Carlo rally til januar starter fra Tivoli i København. Det sker med hele syv danske mandskaber blandt de 340 deltagende hold, og det er ny rekord.
 

"I DASU er vi glade for det store danske deltagerantal og ser det som en bekræftelse på, at der også i Danmark er en stigende interesse for klassisk motorsport. DASU kvitterer for denne interesse ved at anmelde et landshold bestående af de fem bedste hold, hvis kørere har en DASU-licens," siger direktør Jan Rodtwitt, Dansk Automobil Sports Union.


"Takket være et fornemt samarbejde med løbets arrangører i Monaco er København nu for femte gang udpeget som en af startbyerne for Rallye Monte-Carlo Historique," siger direktør Jan Rodtwitt, Dansk Automobil Sports Union.
(Foto: Michael Eisenberg)

Det danske landshold vil have gode placeringsmuligheder i holdkonkurrencen.


Lars Bækkelund og Arne Pagh er i deres Fiat 128 Coupé fra 1972 blandt løbets absolutte favoritter. I år valgte de Torino som startsted, men i 2010 vil de starte under Tivolis indgangsportal ud mod Vesterbrogade i København.
(Foto: Michael Eisenberg)
Størst danske forventninger knytter sig til Lars Bækkelund og Arne Pagh i Fiat 128 Coupe fra 1972. De blev nr. 10 ud af 332 startende hold i dette års udgave af løbet og vil med en smule held kunne komme i Top-3 i 2010-udgaven af det berømte rally.

De øvrige danske hold i Rallye Monte-Carlo Historique er Bent Mikkelsen og Jens Gandrup i Alfa Romeo 1750 GTV fra 1968, Henning Hjorth og Roar Eriksen i Ford Escort RS 2000 fra 1977, Peter Karlsen og Michael Munkholm Jensen i Alpine Renault A 110 1600 S fra 1973 samt tre debuterende hold, Jeppe Jepsen og Preben Jepsen i BMC Mini 1275 GT fra 1977, Mark Berg og Kore Berg i Porsche 911 Carrera 3.0 fra 1976 og Danna Corke og Marie Louise Jensen i MGB fra 1970.

Den københavnske start på Rallye Monte-Carlo Historique finder sted fra Tivolis hovedindgang torsdag den 28. januar klokken 14. Det klassiske rally afvikles nøjagtig som i gamle dage. Kun bilmodeller, der en gang har deltaget i løbet, kan komme til start. I København kan man ud over de allerede nævnte biler se Saab Sonett, BMW 2002 tii, Volvo PV 544, Jaguar XK140 samt mange flere.

Dansk Automobil Sports Union


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  • 28/01/10 - Monte Carlo - Rally Monte-Carlo Historique
  •  
     

    Rally Monte-Carlo Historique nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: