Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Formel 2

Johan Jokinen tester F2 i Valencia

FIA Formel 2 
30/11/09 

Efter afsluttet sæson i Formula 3 Euro Series med Kolles & Heinz Union søger Johan Jokinen nye græsgange. Formel 2 blev genoplivet som officielt FIA mesterskabsserie i 2009, og serien bød på flotte løb i år. De tre bedste fra serien fik superlicens til Formel 1, og vinderen Andy Soucek fik en test med Williams F1 team.
Johan Jokinen har nu fået muligheden for at teste Formel 2-raceren i en 2-dages test i Valencia den 3.- 4. december.
 


I arbejdstøjet igen.
(Foto: JJRacing)
”Jeg vil allerførst give en stor tak til DASU, som både har gødet jorden for mig i F2 organisationen, og sammen med mine trofaste sponsorer gjort denne test mulig. DASU’s elitearbejde har haft en stor betydning for mig”, siger en meget glad Johan Jokinen. ”Uden denne støtte fra mit bagland havde jeg aldrig kunnet køre testen, for kassen er tom efter en meget hård sæson med meget modvind og tab af sponsorer. Dernæst glæder jeg mig vanvittigt til testen. F2 er en spændende bil, og så kan jeg endelig køre en bil, som er konkurrencedygtig! En helt ny oplevelse i år”.

Williams F1 står for udviklingen af bilen, som bliver opdateret for tiden. Bilens aerodynamik forbedres med 15%, downforce øges med 20%, og motorkraften øges fra 400 hk til 425 hk med nyt turboanlæg. Overboost øges til 480 hk. Alt i alt vil den nye F2 være en meget potent racer, og med øgning af antallet af race til 9 løbsweekender – 18 race – alle transmitteret direkte i Eurosport, vil serien give mange spændende oplevelser i 2010.

”En af mine utallige teamkammerater i år i F3 var Robert Wickens, den samlede toer i serien i år. Jeg har haft en god snak med Robert om bilen, og ved nogenlunde, hvad der venter mig”, fortæller Johan. ”Det bedste med klassen er, at bilerne er ens, og det er køreren, der gør forskellen. Det har jeg virkelig savnet i år, og har sidst prøvet det i Formel Renault 2.0.”


Seat fitting i Bedford.
(Foto: JJRacing)

Johan Jokinen har lige været i Bedford til seat fitting i F2 hovedkvarteret, og fik syn for sagn. ”Det er en spændende bil og folkene bag og omkring serien er meget professionelle. Siden serien blev startet sidste år har tingene ikke stået stille i udviklingen af bilen. Mange forbedringer vil blive fortaget over vinteren”, fortæller Johan. ”Det bliver meget spændende at arbejde med frontvingerne og andre elementer, der er justerbare fra cockpittet.”

”Om det bliver F2 eller noget helt andet, jeg skal køre i den kommende sæson, er alt for tidligt at kommentere. Jeg sidder med en bunke forskellige tilbud, men i den sidste ende er det sponsorstøtten, der bliver afgørende. For mig er det vigtigt, at jeg har en god bil og dygtige folk bag mig, og at det hele har en fremtid i sig”, siger Johan Jokinen.

JJRacing

Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  •