Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Peter Sauber køber sit team tilbage

Formel 1 
27/11/09 

BMW valgte i sensommeren at forlade Formel 1, og sætte teamet til salg. I første omgang var en række investorer fra Qadbak klar til at købe teamet i samarbejde med Peter Sauber. Men den del af handlen gik i vasken, og i stedet har Peter Sauber valgt at købe teamet tilbage.
 

Derfor bliver det med sine egne - og ikke andres - penge at Peter Sauber får teamet tilbage. Dermed kan teamet fortsætte - et team som BMW i sin tid købte for at få foden under eget bord, men hvor der er i flere overtagelser er endt med total overklistring, så bevarede Sauber en plads i teamet og også som en del af navnet på teamet. Nu bliver det så igen et 'rent' Sauber team.

"Jeg er meget lettet over at vi har fundet denne løsning. Det betyder at vi kan bevare faciliteterne i Hinwil og de fleste arbejdspladser. Jeg er sikker på at det nye team vil få en meget god fremtid i Formel 1, hvis nuværende tilpasning er ideelt til private teams," siger Peter Sauber.

Der skal dog skæres pænt ned i antallet af medarbejdere. Der er for tiden lige under 400 ansatte - det skal ned til 250 ansatte. Derudover afventer teamet et endeligt grønt lys fra FIA til at kunne deltage som det 14. og nu oprykkede team i 2010 efter at Toyota tidligere på måneden trak sig ud af sporten.

Benji

Læs mere om:
  • BMW Sauber F1 Team
  • BMW Sauber solgt til Qadbak
  •