Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup

En hektisk sæson – del 1

Porsche
Carrera Cup 

24/11/09 

2009 blev året, hvor Nicki Thiim med stor succes skiftede fra Seat Leon Supercopa til den tyske Porsche Carrera Cup. Sammen med Hermes Attempto Racing-teamet blev det til en sæson med op- og nedture – og nogle smutture forbi langdistanceløb…
 

Sæsonstarten på Hockenheim den 15. maj blev et bevis på Nicki's evner. I sit første løb nogensinde lykkedes det fra sjette startplacering at køre sig til fjerdepladsen efter erfarne Porsche-kørere som Jeroen Bleekemoen og Thomas Jäger. Et meget imponerende resultat, der gav blod på tanden til flere flotte resultater.


Leon Supercopa-mesteren var mere end almindeligt klar til sin Porsche-debut.
(Foto: Natascha Theisen)

Klassesejr på Nordschleife
Bare en uge efter debuten i Porsche, var Nicki tilbage i en forhjulstrukket racer. Volkswagen Motorsport indsatte en håndfuld VW Scirocco GT24-biler i det tradionsrige 24-timers løb på Nürburgring Nordschleife. Her var Nicki udvalgt sammen med svenske Jimmy Johansson og de to tyskere, Florian Gruber og Michael Karlhofer.


24-timers løbet for Volkswagen var kun begyndelsen på en række langdistanceløb.
(Foto: Natascha Theisen)

På trods af en punktering i slutningen af løbet lykkedes det kvartetten at sikre Volkswagen en klassesejr i SP3T-klassen. Det var en betydningsfuld sejr for Nicki:
'Det var mit tredje forsøg på at slutte 24-timers løbet med succes — og i min første start for Volkswagen er det endda lykkedes mig at få en klassesejr!'

Weekenden efter var Porsche-cirkusset rejst videre til Eurospeedway Lausitz, og Thiim Junior var i superform, godt motiveret af sejren i 24-timers løbet på Nürburgring en uge tidligere. Farten var tydeligvis ikke ude af kroppen, for da tidtagningen sluttede, var det med en dansker på fjerdepladsen.

Allerede i første sving overtog Nicki tredjepladsen, og resten af løbet var en hård kamp med Robert Renauer, der gerne ville overtage den sidste podieplads. Imod slutningen af løbet blev Porschen ramt af en sivepunktering, der dog ikke var værre end Nicki kunne få bilen i mål uden at miste placeringer.


På trods af mange forhindringer, var Nicki oftest flyvende.
(Foto: Natascha Theisen)

Nicki selv var godt tilfreds med sit kun andet løb i mesterskabet:
'Det var et virkeligt sjovt løb, og på den anden side ekstremt hårdt. Efter tredje omgang kørte jeg konstant på grænsen og måtte kæmpe alt, jeg havde lært for at forsvare min tredjeplads på grund af en sivepunktering. Jeg blev heldigvis hjulpet af, at de to kørere bagved også kæmpede med hinanden om fjerdepladsen'.

Flotte opkørsler
Mesterskabets tredje løb var et, som Nicki så meget frem til.
'Løbet på Norisring er for tysk motorsport, hvad Monaco er for Formel 1 - alle de vigtige personer kommer for at se racerløb', forklarede Nicki op til løbsweekenden.
Og hvis målet var at imponere, lykkedes det fuldt ud. Fra sjettepladsen i tidtagningen blev han i løbet først skubbet af banen og siden tvunget til stop, da forankørende biler kolliderede. Til gengæld kørte han sig fra attende pladsen tilbage til udgangspunktet på sjette pladsen.


Nicki præsterede en flot opkørsel i Nürnbergs gader.
(Foto: Natascha Theisen)

Sidste løb før sommerpausen blev kørt på den kuperede Zandvoort-bane i Holland. Tidtagningen gik ikke efter Nicki's hoved, og fra ottendepladsen er der langt op til podiet på denne bane. Det måtte Nicki også sande, da han efter at have kørt sig til fjerde pladsen ikke fik held med at komme forbi mesterskabsførende Jan Seyffarth. Selvom Nicki selv ikke var så glad for resultatet, var Hermes Attempto Racing-teamchefen, Arkin Aka, imponeret:
'Selvfølgelig vil Nicki mere - men Seyffarth er lige pt. mesterskabsførende, og Nicki havde ham under konstant pres. Og det i hans kun fjerde Porsche-løb - det er da super!'

Nickithiim.com

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Florian Gruber
  • Jimmy Johansson
  • Michael Karlhofer
  • Nicki Thiim
  • Hermes Attempto Racing
  • Volkswagen Motorsport
  •