Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Første Mercedes GP kører på plads

Formel 1 
23/11/09 

Lige siden Mercedes Benz købte Brawn GP Formel 1 teamet, og verdensmesteren Jenson Button skiftede over til McLaren, har der hersket stor spænding om hvem der skulle køre for det nye Mercedes Grand Prix team.
I dag har teamet præsenteret den første af deres kørere til 2010 sæsonen, valget er faldet på den tidligere Williams kører Nico Rosberg.
 

Valget af den 24 årige Nico Rosberg, der er søn af den tidligere Formel 1 verdensmester Keke Rosberg (Williams 1982), kom ikke som den helt store overraskelse - han har været en af de kørere der har stået øverst på både Mercedes GP's ønskeliste, samt den der hele tiden har været rygtet som kører i teamet.

Nico Rosberg debuterede i Formel 1 i 2006, som den på det tidspunkt hidtil yngste Formel 1 kører, og han har indtil nu kun kørt for Williams teamet.

Som nævnt var det ventet at Nico Rosberg skulle køre for Mercedes GP teamet, der gerne ville have mindst en tysk kører i deres biler. Der er dog mere spænding om hvem den anden kører i teamet bliver, specielt to kørere nævnes som mulige kandidater:
Mest sandsynligt er nok en kontrakt til Nick Heidfeld, der er blevet tilovers efter at BMW Sauber teamet stoppede deres aktiviteter.
Der udover nævnes Michael Schumacher, der nok ville elske at køre for et tysk team, og specielt Mercedes Benz, der jo var det team der for alvor satte skub i han internationale karriere.

Som et lille kuriosum kan vi nævne at Nico Rosberg bliver Mercedes Benz's første tyske Formel 1 Grand Prix kører siden Karl Kling og Hans Herrmann deltog i 1955 sæsonen!


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Nico Rosberg
  • Mercedes GP
  •