Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Macaus GP - race 1 - rapport

WTCC 
23/11/09 

Det lykkedes for SEAT kørerne at holde BMW kørerne fra fadet i 1. heat, således at Gabriele Tarquini fik næsten optimalt udbytte af det første af to heats i den sidste afdeling i WTCC serien i år. Robert Huff i Chevrolet Cruze kunne forsvare sin pole placering hele vejen gennem løbet. Gabriele Tarquini kunne med sin andenplads udbygge sin føring i mesterskabet. Yvan Muller kom ind på femtepladsen, mens Augusto Farfus måtte nøjes med ottendeplasen.
 

Første heat i årets sidste afdeling bragte Gabriele Tarquini tættere på mesterskabet. Andenpladsen i første heat sikrede ham så mange points at Augusto Farfus der tilsyneladende valgte at lade sig falde tilbage til ottendepladsen, var ude af kampen. Eneste håb for Augusto Farfus var at få pole position i andet heat og håbe på uheld for Gabriele Tarquini i andet heat. Eneste anden konkurrent til mesterskabet, Yvan Muller, blev sat lidt via sin femteplads i heatet.


Augusto Farfus var ude af mesterskabskampen efter første heat
(Foto: BMW Motorsport)

Robert Huff udnyttede sin pole position og kørte sig forholdsvis udramatisk til en sikker sejr i første heat. Den anden deltager i første startrække, Andy Priaulx, fik en slem start på heatet. Han kom ikke godt nok ud af starthullerne, og mistede flere placeringer, og da han så oven i købet ramte barrieren og beskadigede bilen, så var det slut med at kunne hjælpe Augusto Farfus. Priaulxs bil måtte i pit for at blive repereret men han kom dog ud igen lige inden heatet var slut.


Efter 1. heat kunne kun Yvan Muller snuppe mesterskabet fra Tarquini
(Foto: SEAT Sport Media)

Heatet havde kun "dansk" deltagelse med Kristian Poulsen. James Thompson havde et uheld under kvalifiaktionen hvor bilen blev så skadet at man ikke kunne nå at genopbygge den igen. Og da James Thompson samtidigt havde fået nogen skader på den ene fod, og fik kørselsforbud, så var det kun Kristian Poulsen der startede. Kristian Poulsen gjorde det ganske fornuftig og sluttede heatet på en placering som nr. 17. Med favoritternes placeringer in mente, skulle afgørelsen i diverse mesterskaber findes i årets sidste heat.


Gabriele Tarquini stod stærkest efter at 1. heat var kørt
(Foto: SEAT Sport Media)

Dons

Læs mere om:
  • Augusto Farfus Jr.
  • Gabriele Tarquini
  • James Thompson
  • Kristian Poulsen
  • Robert Huff
  • Yvan Muller
  • Team Engstler Motorsport
  • Macau
  • 22/11/09 - Macau - WTCC - FIA VM
  •