Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Williams sælger andele af teamet

Formel 1 
20/11/09 

Williams Formel 1 teamet har her til formiddag meddelt at man har solgt en mindre del af teamet til en investor. De to ejere af teamet som blev startet i 1977, Sir Frank Williams og Patrick Head, sælger begge en lige stor andel af deres aktier til en østrigsk investeringsselskab, Marchsixteen, med Toto Wolff i spidsen. Sir Frank Williams og Patrick Head beholder dog stadig størstedelen af aktierne i teamet. Det er endnu ikke kommet frem hvor stor en andel de sælger til Marchsixteen.
 

Williams teamet har i dag offentliggjort at de har solgt en del af deres aktier, eller rettere de 2 ejere har solgt en del af deres aktier. Det er en lige stor del de har solgt. Køber er Marchsixteen, som er et østrigsk investeringsselskab, stiftet af Toto Wolff. Toto navnet er et påtaget navn, det egentlige fornavn er Christian.

Der er allerede mange spekulationer i gang omkring denne handel. Fattes Williams teamet penge og hvorfor? Eller er Frank Williams efterhånden så påvirket af hans fysiske handikap at det har en indflydelse?

Mange mener at Williams Grand Prix Engineering som selskabet bag Formel 1 teamet retteligt hedder, vil bruge penge på motorer. Med Toyotas afgang fra sporten, vil Williams teamet bruge Cosworth motorer, og det er nok her at forbindelsen sandsynligvis er. Cosworth motoren er basalt set ikke den nyeste konstruktion, og det kan meget vel tænkes at Williams og Cosworth vil gå sammen om udviklingen af nye motorer. Eller pønser Williams selv på at udvikle motorer? Tidspunktet er for så vidt det rigtige, da der nu er mulighed for at hente kompetente folk fra både BMW og Toyota.

Men hvem er Toto Wolff? Han er så absolut ikke ukendt med motorsport. Udover at drive sin investeringsforretning, så har han også ind i mellem kørt race. Blandt andet i FIA GT og i det østrigske rallymesterskab hvor han faktisk flere gange har sluttet på topplaceringer. Han har vundet 24 timers løbet i Dubai og har også rørt lidt ved managerrollen for enkelte kørere. Måske mest bemærkelsesværdig har han sat en rekord på den gamle Nürburgring lydende på 7:03 i en Porsche 997 RSR.

Dons

Læs mere om:
  • Williams F1 Team
  •      ASETEK SIMSPORTS