Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Larini stopper

WTCC 
20/11/09 

Nicola Larini har været en fast bestanddel af WTCC i flere sæsoner. Den 45-årige italiener kører sit sidste WTCC løb i denne weekend i Macau.
 

Han har fortalt omverden at han ikke fortsætter for Chevorlet teamet i 2010. "Macau bliver mit sidste løb som fabrikskører i WTCC. Jeg har nået til den konklusion at det var tiden at komme videre og afslutte karrieren som WTCC kører," siger Nicola Larini der tidligere i karrieren også gjorde sig i Formel 1 - han har kørt 49 Grand Prix'er - nåede også omkring Ferrari og fik et par enkelte Grand Prix'er i 1994 som erstatning for en skadet Jean Alesi. De sidste løb i Formel 1 kørte han for Sauber i 1997 i det der blev et forholdsvis kort ophold.

Det er dog nok mest hans indsats for Alfa Romeo i både DTM og ETCC som han også huskes for. Han hentede DTM mesterskabet tilbage i 1993 og var med for Alfa Romeo da de havde deres storhedstid fra 2001 til 2003. Sidenhen kom han til Chevrolet og var med til at starte projeket op fra bunden sammen med RML-teamet.

Men det betyder dog ikke at Larini pakker handsker og hjelm væk. "Jeg siger farvel til WTCC, men jeg går ikke på pension. Jeg elsker stadig at køre race, og hvis der er en serie som jeg kan komme til uden at det tager så meget fra mit personlige liv, så vil jeg tage chancen," siger italieneren.


Larini - her i sidste års Grand Prix i Macau - takker af for denne gang
(Foto: Chevrolet WTCC Racing)

Nicola Larini var forbi Danmark i 2007 hvor han hjalp Chevrolet Motorsport Danmark med deres forberedelser og testede deres biler på Jyllands-Ringen.

Benji

Læs mere om:
  • Nicola Larini
  • Macau
  • 22/11/09 - Macau - WTCC - FIA VM
  •