Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Svanholt og Henriksen kørte DM-guldet til Roskilde

DM Rally 
17/11/09 

Årets danske mestre i rally for tunede standardbiler med 2-hjulstræk hedder Tim Svanholt og Per Henriksen og er fra Øm ved Roskilde. Det blev afgjort, da Roskilde-holdets værste konkurrent reverenter talt tabte luften og trak sig ud af løbet.
Fra starten var der streget op til en nådesløs kamp om guld og sølv mellem Roskilde-holdet i VW Golf GTI og Martin Johansen og Henrik Vestergaard fra Vejen i Suzuki Swift Super 1600.
 

Forud for finalerunden førte Svanholt og Henriksen med fire point foran Vejen-holdet, så det var knald eller fald for roskildenserne. De var tvunget til at køre efter en klassesejr for at sikre sig den DM-titel, som Tim Svanholt har jagtet siden han vandt sølv i 2001.


Tim Svanholt & Per Henriksen på vej mod DM-guldet.
(Foto: Svanholt Motorsport)

Men det var Johansen og Vestergaard, som faldt og Svanholt og Henriksen som knaldede med champagnepropper, da de efter 142 kilometer hastighedsprøver på regnvåde veje kørte i mål i Stege og lod sig hylde som rallymestre 2009.

– Nu har det flere gange været lige ved og næsten. Senest i fjor da vi måtte nøjes med bronze efter nogle løb med tekniske problemer.
Denne gang gik det hele efter planen, og vi fik mesterskabet med hjem.
Det er bare dejligt, sagde en jublende glad Tim Svanholt, da den ialt 300 kilometer lange DM-finale var flaget af.


Tim Svanholt & Per Henriksen på vej mod DM-guldet.
(Foto: Svanholt Motorsport)

Svanholt og Henriksen havde kørt halvdelen af løbet, før det i en pause stod klart, at konkurrenterne fra Vejen var punkteret og havde opgivet at fortsætte. Det lagde dog ikke en dæmper på Roskilde-holdet, som efter at have fyldt frisk olie på motoren, udluftet bremserne og kontrolleret styretøjet fortsatte med uforandret tempo i resten af Gjønge Rallyet.

– Vi har intet at tabe, og der står hundredevis af tilskuere på prøverne for at se godt motorløb, så vi kører videre for at vise flaget, fastslog lettet og tilfreds Per Henriksen i pausen.

Det gjorde de så godt, at de sluttede på en samlet andenplads efter totalvinderne Christian Jensen og Søren Tøndborg, Ans, i en 4-hjulstrukket Peugeot 207 Super 2000, der samtidigt tog DM-guldet i klassen for 4-hjulstrukne biler.


Champagnegilde for Roskildes danske rallymestrene 2009.
(Foto: Svanholt Motorsport)

På syv af de 10 hastighedsprøver var Roskilde-holdet i top-3. De lagde ud med næstbedste tid på to prøver og tredjebedste tid på endnu en prøve i løbets første halvdel. På den syvende prøve, altså efter at DM-guldet var sikret, kørte Svanholt hurtigst af alle. Og på de resterende prøver var han anden- eller tredjehurtigst.

Tim Svanholt har ikke planer om at gå hjemme og pudse medaljen, men er allerede begyndt at tænke på sæsonen 2010.
– Hvordan det bliver, ved jeg endnu ikke, men vi fortsætter, ingen tvivl om det, pointerer den nykårede rallymester fra Øm.

Svanholt Motorsport


Læs mere om:
  • Per Henriksen
  • Tim Svanholt
  • Svanholt Motorsport
  • 14/11/09 - DM Rally
  •