Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

DM til Peugeot Sport Dealer Team DK

DM Rally 
16/11/09 

Christian Jensen kørte Danmarksmesterskabet i rally hjem til Peugeot Sport Dealer Team DK
Christian Jensen fra Ans og Søren Tøndborg fra Kjellerup kan nu for første gang i karrieren kalde sig Danmarksmestre i rally. Det skete ved årets sidste løb – Gjønge Rallyet på Møn – hvor rallyparret lørdag satte trumf på ved at vinde deres tredje generalsejr i et DM-løb, hvilket garanterede dem DM-titlen.
 

”Det er den bedste af årets tre sejre. Alting flaskede sig for os, og så var det bare lækkert, at vi kunne sikre os Danmarksmesterskabet ved at vinde finalen,” sagde Christian Jensen, efter at det første glas champagne var drukket.
”Men det bedste af det hele er faktisk, at vi slet ikke fra start havde troet på, at vi kunne vinde Danmarksmesterskabet. Da vi først på året skrev kontrakt med Peugeot, var man fra deres side tilfreds med et top 5-resultat, så vi er rigtigt stolte over, at vi i den første sæson med 207’eren kan blive Danmarksmestre og give Peugeot titlen.”


Lige fra starten af Gjønge Rallyet lagde Christian Jensen og Søren Tøndborg sig i front af løbet og skabte grundlaget for sæsonens tredje generalsejr.
(Foto: Racefoto.dk)

Christian Jensen og Søren Tøndborg var fra start tvunget i offensiven, da de inden Gjønge Rallyet var tre points efter sidste års mestre, Max Christensen og Dorthe Ravn. De skulle derfor som minimum slå i rivalerne i lørdagens løb.

”Vi var rimeligt overlegne på den første prøve, hvor vi fik sat Max på plads, og det betød, at han begyndte at oversatse og til sidst havde han en påkørsel og måtte udgå, så det viste, at vi klarede os bedst i det psykologiske spil,” fortæller Christian Jensen.

Men selv om rivalerne var ude af spilet efter den sjette af de ti hastighedsprøver, var DM-guldet endnu ikke sikret for Christian Jensen og Søren Tøndborg. De skulle nemlig også gennemføre løbet …

”De sidste fire hastighedsprøver varede en evighed,” indrømmer Christian Jensen. ”Man prøver hele tiden at tænke på noget andet end medaljerne, men det er svært. Adrenalinen pumpede virkeligt, da vi kørte i mål på den sidste prøve, for vi kunne høre alle mulige lyde fra bilen. Men det var dejligt, da vi var kommet i mål. Det var virkelig en forløsning.”


For første gang i karrieren kunne Søren Tøndborg (t.v.) og Christian Jensen hædres som Danmarksmestre i rally.
(Foto: Racefoto.dk)

Christian Jensen og Søren Tøndborgs teamkammerater nåede derimod ikke målstregen. Allerede efter første hastighedsprøve måtte Karl-Åge Jensen fra Rødkærsbro og Freddy Pedersen fra Bjerringbro udgå med en ødelagt motor.

”Det er sjældent, at jeg har oplevet et løb så kort som dette,” sukkede Karl-Åge Jensen. ”Da der manglede to kilometer på hastighedsprøven, tabte motoren moment. Den gik i stå og meldte en fejl på benzinpumpen, og da den så begyndte at ryge, var der ikke andet for end at stoppe. Den har brændt et stempel, og så er der sket noget mere.”

”Det fedtede vejr, vi havde i dag, var ellers lige noget, som passede os. Vi kørte faktisk en god første hastighedsprøve, indtil motoren gik i stykker, så det var ærgerligt.”

Men selv om Karl-Åge Jensen og Freddy Pedersen måtte udgå, havde mandskabet i sæsonens fire foregående DM-løb sikret sig tilstrækkeligt med points til, at bronzemedaljen kom i hus, så det i DM-sammenhæng endte med en 1-3-sejr til Peugeot Sport Dealer Team DK.

”Jeg synes, at Christian er en værdig mester,” slår Karl-Åge Jensen fast. ”Han vandt flest løb, og så er han også den kører, som har haft flest prøvesejre, mens vi her har haft næst flest, så det er ganske fortjent, at han vinder DM.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Freddy Pedersen
 • Karl-Åge Jensen
 • Søren Tøndborg
 • Peugeot Sport Dealer Team
 • 14/11/09 - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS