Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Frontrunnere klar til sekundtæt DM-rallyslutbrag

DM Rally 
14/11/09 

De regerende danske mestre i 4WD-klassen: Max Christensen og Dorthe Ravn - Subaru Motorsport Danmark - ser med intens spænding og store forventninger frem til en adrenalinfyldt DM-rallyfinale 2009. Alt tegner til en spekatukulært finalebrag i 30. Yokohama Grønge Rally på Møn lørdag den 14. november, som formentlig vil blive afgjort inden for en lille håndfuld sekunder omkring generalsejren.
 


Max Christensen og Dorthe Ravn er sikre på mindst DM-sølv 2009 i 4WD-klassen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Vi blev danske mestre i 2008 med et forholdsvis stort forspring til konkurrenterne, forklarer Max Christensen. - I DM-slutstillingen fik vi opbygget en føring i placeringspointene, som næsten svarer til 2 løbssejre. Vi oplevede imidlertid en tæt fight om gereralsejrene i alle 6 DM-afdelinger, men scorede som det eneste af front-rallyteamene placeringspoints i alle 6 arrangementer. Med baggrund i vores grundige forberedelser faldt konkurrenceheldet desuden ud til vores fordel.

DM-slutfighten blandt de firehjulstrukne rallybiler med turbo står for Subaru Motorsport Danmark mod ærkerivalerne: Christian K. Jensen / Søren Tøndborg, som i 2009 er skiftet til Peugeot 207 Super 2000.


Mange tilskuere forventes til DM-slutbraget, hvor Max Christensen og Dorthe Ravn er blandt hovedaktørerne i deres Subaru Impreza WRX.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- I de sidste 2 DM-rallies har konkurrencen på hastighedsprøverne været et intenst spørgsmål om sekundbrøkdele, supplerer co-driver Dorthe Ravn.
- Det er derfor et godt fremskridt, at tidtagningen foretages med tusinddel sekunds nøjagtighed. Tidligere foregik det i hele sekunder, og så kunne tilfældigheder hurtigt afgøre slutresultatet, når forskellen mellem nr. 1og 2 generelt har været henholdsvis 3,2 og 2,1 sekunder. I hvert DM-arrangement er der typisk mellem 10 og 16 hastighedsprøver.

- Som motorsports-udøver er man altid glad for en generalsejr, supplerer Max Christensen. - Man bliver dog altid lidt ekstra tilfreds med top-podieplaceringen, når det foregår med baggrund i en tæt og adrenalinfyldt fight helt frem til målstregen.


Max Christensen og Dorthe Ravn er klar til at give fuld finale-fart i 30. Yokohama Gjønge Rally 2009.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Max Christensen og Dorthe Ravn har gode erfaringer med Gjønge Rallyet, som er tilrettelagt af Sydsjællands Automobil Klub (SAK). Rallyparret vandt således generelt i den 29. udgave med et forspring på 33,8 sekunder i deres Subaru Impreza WRX.

- Vejrudsigten lyder på en regnfuld og snusket lørdag på Møn, oplyser Max Christensen. - Dette kan måske være en fordel for vores rallyteam, fordi vi tidligere har kørt flere regn-rallies i Subaru’en, hvorimod det bliver en fugtig debut for Christian K. Jensen og Søren Tøndborg.

- DM-sølvet ER hjemme for Subaru Motorsport Danmark, afslutter Dorthe Ravn. - Vi har stadig væk føringen i DM-pointstillingen, og har derfor alt at vinde på Møn.

Sikkerhedsnote-gennemkørslen har desuden overbevist os om, at hastighedsprøverne ligger godt til vores kørestil.


Max Christensen og Dorthe Ravn er sikre på mindst DM-sølv i 4WD-klassen, og vil derfor blive fejret ved finalefesten.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

30. Yokohama Gjønge Rally 2009 byder på 10 hastighedsprøver med en samlet konkurrencestrækning på 142 km.. Rallyhovedkvarteret er placeret på den nedlagte sukkerfabrik i Stege.

Subaru Motorsport Danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Dorthe Ravn
  • Max Christensen
  • Subaru Motorsport Danmark
  • 14/11/09 - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: