Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Toyotas design til salg

Formel 1 
13/11/09 

Designmanual til TF110 kan købes
Selvom Toyota valgte at trække i den store nødbremse i Formel 1-regi, var arbejdet på næste års racer langt fremme. Så langt fremme at der ligger et muligt design som kan købes. To af de nye teams kunne være mulige købere.
 

Eftersom Campos samarbejder med Dallara om et chassis, ligesom Lotus har fundet sammen med Aerolab for at designe en racer, så kunne det nye amerikanske team, US GP eller Manor Grand Prix være mulige købere. Ingen af de to teams har en direkte partner i udvikling af selve raceren. Det tidligere BMW-Sauber team menes også at kunne fortsætte deres egen udvikling af raceren.

Yderligere er der mulighed for at købe det design som Lola ellers præsenterede - de blev afvist af FIA som mulig deltager i feltet, selvom de var langt fremme i designprocessen.


TF109's opdaterede design kan måske alligevel findes i feltet i 2010 hvis nogen vil købe designet
(Foto: Toyota F1)

Et decideret salg af Toyotas team er dog blevet afvist. Yderligere mangler der afklaring fra FIAs om at Toyota officielt ikke indgår i startlisten for 2010. FIA vil nok stadig fastholde at teamet har bundet sig til sæsonen 2010, så måske kan et frasalg komme på tale hvis Toyota skal undgå en stor bøde fra FIA for at bryde Concorde aftalen.

Benji

Læs mere om:
  • Panasonic Toyota Racing
  •