Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Williams teamet tror på Cosworth

Formel 1 
09/11/09 

Williams teamet har anvendt Toyota motorer i de tre seneste sæsoner. Men efter Toyotas exit fra Formel 1, har Williams teamet valgt at anvende Cosworth motorer i 2010 sæsonen. Et samarbejde som Williams teamet ser frem til med stor optimisme.
 

Williams teamets tekniske direktør, Sam Michael, ser det ikke som det helt store problem at Williams teamet skifter fra Toyota til Cosworth motorer. Heller ikke selv om Cosworth ikke har været engageret i Formel 1 i 3 år. Tværtimod udtrykker Sam Michael det som man kan kalde en forsigtig optimisme.

Inden Williams skiftede til Toyota i 2007, anvendte man, ja Cosworth motorer. Og nu skifter man tilbage. Det ser Sam Michaels ikke som noget problem. Blandt andet siger Sam Michaels at Cosworth ligesom Williams teamet selv er det, er et uafhængigt ingeniør- og udviklingsfirma. Det har aldrig været nogen helt dårlig kombination for Williams, omend resultaterne ikke har levet op til forventningerne. Sam Michaels siger også at i den seneste sæson hvor man anvendte Cosworth motorer, havde man faktisk kun én DNF hvor motorerne var årsag. De andre gange var det bil-relaterede årsager.


Kan Williams performe bedre med Cosworth motorer?
(Foto: Williams F1)

Sam Michael indrømmer dog også at et af de steder hvor man måske kan få problemer i den kommende sæson, er brændstofforbruget. Fra og med 2010 sæsonen bliver det forbudt at fylde brændstof på bilerne under løbene. Cosworth motoren har haft ry for ikke at være den mest økonomiske at køre med. Til gengæld er det maksimale omdrejningstallet sat ned til "kun" 18.000 omdr/min, så måske her er der måske alligevel noget at hente.

Der er flere andre punkter hvor Sam Michael ser et skifte til Cosworth som en fordel. Cosworths engelske fabrik ligger kun godt 80 km fra Williams fabrikken. Dernæst er det har bilfabrikanterne domineret Formel 1 i de seneste sæsoner. I år var det Brawn der vandt - et for så vidt uafhængigt team. Sam Michaels håber at bilfabrikkernes dominans bliver mindsket så meget at andre teams også kan være med fremme. Samtidigt fremhæver Sam Michaels at forskellen indbyrdes mellem de forskellige teams, er blevet mindre de seneste par sæsoner.

En forsigtig optimist, ja men er det nok for Williams teamet og Sir Frank Williams og Patrick Head?

Dons

Læs mere om:
  • Williams F1 Team
  •