Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

F1 pilot Kubica bag rally-rattet

Rally 
07/11/09 

Det er efterhånden nærmest en trend at Formel 1 kørere skal førsøge sig udi rallysporten. Først så vi Kimi Raikkonen forsøge sig i S2000 klassen i en Fiat tidligere i år i det finske WRC rally. Dog mindre succesfuldt. Hans rally-talent forlod ham før han kunne nå at stave til sauna.
Heikki Kovalainen melder ud at han også vil køre et rallyløb i år, sansynligvis det finske Rally Lapland.
 

Nu er det så den polske Formel 1 kørert Robert Kubica der skal forsøge sig med co-pilot i bilen. Kubica er en stor rallyfan og ejer af et ab-fabriks team Skoda Fabia World Rally Car.
Arrangørene af Rally Taormina-Messina som er den sidste afdeling af italian Tarmac Rally Trophy bekræfter at den 24 årige polak står på startlisten. Han skal køre en Renault Clio R3 som er ejet af det italienske Brescia DP Motorsport.
Hans co-pilot bliver den polske navigatør Michal Kusnierz.

To uger senere, den 27. november, deltager Robert Kubica i den samme Renault Clio med samme team i den sidste afdeling af det franske mesterskab - det Saint Maxime baserede 'Rallye de Var'.
I samme rally er det i øvrigt bekræftet at Sebastien Loeb deltager - med sin kone Severine som co-driver. Så kan man håbe på at Citroën C4 WRC bilen ikke ender foran den nærmeste sko-butik.

Robert Kubica har i forvejen stærke bånd i det italienske motorsports-samfund, han karriere blev grundlagt på de italienske gocart baner kørende for nogle af de bedste italenske teams.
Kubica som i 2010 skal køre for Renault F1 teamet er i forvejen godt kendt med Renault, i 2005 blev han mester i Renault World Seies. En sejr der siden hen bragte ham det sidste skridt mod et Formel 1 sæde.

Det kan i øvrigt i samme forbindelse nævnes at regerende Moto GP mester, Valentino Rossi, i det italienske Monza Rally senere denne måned skal styre en Ford Focus RS WRC gennem prøverne. Desuden er han med det ene ben i bilen til næste års WRC Rally Mexico.

Jimmy Larsen


Læs mere om:
  • Kimi Räikkönen
  • Robert Kubica
  • Sebastien Loeb
  •