Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Formula Master

Mikkel Mac fjerdehurtigst i Formula Master debut

International
Formula Master 

07/11/09 

Den unge danske racerkører, Mikkel Mac, havde set frem til at gøre en god indsats i sin første Formula Master test, som blev kørt fredag på Hungaroring. Men at være fjerdehurtigst, og slå det meste af feltet den første dag han sad i bilen, kom bag på selv Mikkel. Regnvejr havde truet med at gøre banen endnu mere udfordrende, men trods vejrudsigten holdt det tørt hele dagen.
 

Den 16 årige formelkører fra Nykøbing Falster er kommet på noget af en opgave, da mange af de andre kørere har kørt hele sæsoner i Formel Renault, Formel 3 eller andre formelbiler. Heldigvis kunne han drage fordel af hans erfaring fra europæisk Formel BMW og Formel Ford i Danmark.


(Foto: Steffen Møller)

Dog måtte danskeren erkende at springet er temmelig stort, da en Formula Master faktisk er knap 2 sekunder hurtigere end en Formel 3 på Hungaroring. Selve Formula Master bilen er bygget af Tatuus helt i kulfiber efter Formel 3 standard, og drives af en firecylindret motor på 250 hestekræfter.

”Det er en rigtig sjov bil at køre. Den har masser af power, og jeg skulle lige vænne mig til den tekniske måde at køre bilen på. Den har masser af downforce, og gearskiftet kører som på en Playstation” udtalte han efter den første tur.

Det er de nykårede Formula Master vindere, Jenzer Motorsport, som har stillet deres racer til rådighed for det unge danske talent. Og her er der kun tilfredshed med Mikkels indsats, og kemien mellem kører og team er helt optimal.

Hurtigst af alle i første stint
Motivationen for de hurtige omgange er stadig klar: Mac viste fra start, at han ville være med helt fremme i kampen om en gratis bil i år 2010, som er hovedpræmien i denne testweekend. Allerede efter hans første tur, var han hurtigst af alle på den ungarske bane.

Desværre for ham havde han en lille tur i græsset da han skulle finde yderligere tid i bilen, dette kostede lidt tid i pitten, inden bilen igen blev klar. Efter middag kom Mac igen på banen, og kørte knap 200 kilometer i bilen uden at være ude af cockpittet!


(Foto: Steffen Møller)

Han fik også chancen for at køre på nye dæk, og sluttede dagen af med at være fjerdehurtigst i det hårde felt. En hård omgang for den tidligere danmarksmester i gokart, som dog kun har fået lyst til endnu mere tid i den krævende Formula Master racer..

”Bilen er noget hårdere fysisk, end alt andet jeg har prøvet. Jeg har dog forberedt mig godt hjemmefra, men er stadigt en smule øm i nakken efter den første dag i bilen” siger en tilfreds Mikkel Mac fra hotellet.

Den hurtigste kører på førstedagen af Formula Master testen var Jenzer Motorsport teamkammeraten Nico Muller fra Schweiz, som modsat Mikkel har erfaring fra Formel Renault. Testen fortsætter i morgen lørdag, hvor Mikkel vil forsøge at finde de sidste tiendedele i bilen og ham selv!

Test Dag 1:
1. Nico Muller (SUI), Jenzer Motorsport (#7), 1:37.713
2. Cesar Ramos (BRA), JD Motorsport (#2), 1:37.860
3. Conor Daly (USA), AR Motorsport (#31), 1:38.092
4. Mikkel Mac (DEN), Iris Project (#8), 1:38.446
5. Phillippe Frommenwiler (SUI), Iris Project (#9), 1:38.600
6. Gary Thompson (IRE), Jenzer Motorsport (#6), 1:38.618
7. Philip Forsman (SWE), AR Motorsport (#32), 1:38.692
8. Andrea Roda (ITA), Cram Competition (#11), 1:39.126
9. Kevin Giovesi (ITA), Cram Competition (#10), 1:39.152
10. Riccardo Galli (SUI), JD Motorsport (#3), 1:39.175
11. Kelvin Snoeks (DEN), AR Motorsport (#32), 1:40.882
12. Natalia Kowalska (POL), JD Motorsport (#4), 1:41.135
13. Kevin Korjus (EST), TT Racing (#53), IFM Light, 1:45.399
14. Jara Marinsek (SLO), AK Plantek Sport (#51), IFM Light, 1:47.067
15. Matevz Habjan (SLO), AK Plantek Sport (#52), IFM Light, 1:48.353

Aslak Vind
Press Officer
Mikkel Mac


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Iris Project
  •