Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ferrari: FIA er de skyldige

Formel 1 
05/11/09 

FIA tvivler på Toyotas ret til at trække sig
Efter at Toyota valgte at trække sig ud af Formel 1, har Ferrari sendt en hård kritik i retning af FIA. De mener at det der er sket igennem det sidste års tid er ren kriminalhistorie. En efter en bliver et team eller bilmærke 'slået ihjel' - og nu står FIA så tilbage som skurken.
 

Det er i hvert fald det som er meldingen fra Ferrari. De peger på at FIA har en meget stor del af skylden for at mindst tre bilmærker nu ikke er at finde på grid'en i 2010. Honda trak sig sidste år, BMW fortalte det tidligere på sommeren at de også siger farvel, og nu har Toyota så også trykket på den store exit-knap. Og Renault er nok den næste der også trækker sig.

Ferrari er meget i tvivl om hvorvidt der bliver nok biler klar til 2010-sæsonen - og ikke mindst hvor mange der fuldfører sæsonen. Umiddelbart er der en række nye teams på vej ind - men også her er det et spørgsmål om økonomi. Knækker de økonomisk kan Formel 1 i slutningen af 2010 være en noget skrabet serie.


Farvel til Toyota - efter deres bedste sæson i flere år
(Foto: Bridgestone F1)

Ulovligt farvel til sporten?

Men midt i meldingerne om Toyotas farvel, mener FIA at den ikke går.
"Toyotas beslutning kommer blot få uger efter at deres Formel 1-team har underskrevet Concorde-aftalen indtil 2012," er meldingen fra FIA - der igen fastholder deres holdning til at fremtidens Formel 1 skal begrænses med budgetrammer.
Ikke desto mindre har der, selv med forslag om at lægge et fast budget, været flere bilmærker der i stedet har trukket sig, så umiddelbart har det ikke haft den store effekt.

Fremtidens Formel 1 kan derfor meget vel gå tilbage til tiden før midt-1990'erne hvor det mest var private teams der deltog. Siden kom der dog mere og mere indflydelse fra bilfabrikkerne, sådan at vi har været igennem 10 år med fabriksteam. Nu vender vi nok tilbage til 10 år med private teams - finanskrise eller ej!

Benji

Læs mere om:
  • Panasonic Toyota Racing
  • Toyota ude af Formel 1, hvem bliver de næste?
  • Toyotas fremtid kendt på søndag
  •