Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Toyota ude af Formel 1, hvem bliver de næste?

Formel 1 
05/11/09 

I går kom den officielle udmelding fra Toyota Motor Corporation (TMC) om at de med øjeblikkelig virkning stoppede deres Formel 1 satsning, en indsat der har varet sinde 2002.
I 2008 måtte Super Aguri teamet trække sig ud af Formel 1, de blev op til denne sæson fulgt af Honda teamet, nu har BMW og Toyota som de to sidste teams i nyere tid trukket stikket ud, det samme gælder dækleverandøren Bridgestone - spørgsmålet er nu om de er de sidste i denne omgang?
 

Ifølge BBC holdt Renault i går krisemøde, hvor blandt andet deres fortsatte deltagelse i Formel 1 var på programmet.
Renault Formel 1 teamet har med deres underskrift på den nye Concorde aftale forpligtet sig til at blive i klassen til og med 2012, men den del af aftalen kan de 'redde' ved fortsat kun at levere motorer til andre Formel 1 teams.

Der har været mange højtstående personer indenfor Renault koncernen, der har ønsket at trække sig fra Formel 1 siden 'Singapore skandalen', og med den stadig nedadgående økonomi er der desværre endnu en grund til at trække teamet ud af Formel 1 sporten.
Ligeledes har tabet af Flavio Briatore og Pat Symonds påvirket teamet negativt, efter at de er blevet udelukket fra Formel 1 på grund af deres involvering i 'Singapore skandalen'.

Renault Formel 1 teamet har allerede skrevet kontrakt med den tidligere BMW Sauber kører Robert Kubica, som afløser for Fernando Alonso der i 2010 skal køre for Ferrari teamet. Hvad der eventuelt sker med hans kontrakt hvis teamet lukker ned er endnu uvist.

Ligeledes er det uvist om Toyota teamet lukker ned, eller om et af de nye teams 'overtager' teamet, frem for selv at skulle starte helt forfra.
Teamchef John Howett udelukker dog ikke at teamet fortsætter, bare ikke i Formel 1:
"Toyota Motor Corporation vil fortsætte med at køre i forskellige kategorier" - udtalte Toyota John Howett, uden dog at gå i detaljer, men der er allerede rygter fremme om et comeback i 24-timers løbet på Le Mans.

Den enes død - den anden brød
Med Toyota ude af Formel 1 og nu måske også Renault teamet på vej ud, ser det ud til at der bliver en ledig plads i feltet (eller to), som Qadbak Sauber (det tidligere BMW Sauber team) står på spring til at overtage, efter at de var blevet tilovers da man kun kunne blive enige om 13 teams og 26 biler til næste sæson.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Robert Kubica
  • Panasonic Toyota Racing
  • Renault F1
  •