Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Race of Champions

Tom K viste flaget i Race of Champions

Race of
Champions 

05/11/09 

Race of ChampionsTom Kristensen fik vist sine evner, da der onsdag blev kørt Race of Champions på det olympiske stadion i Beijing. Den danske stjerne røg efter to sejre i sin indledende pulje i kvartfinalen, hvor han dog så tabte til den senere vinder, Audi-kollegaen Mattias Ekström.
 

”Det har været et usædvanligt godt show, og skulle jeg endelig tabe til nogen, var det da godt, det var Mattias. Det var fantastisk at se ham gå hele vejen til finalen og slå Michael Schumacher. Det er første gang, mesterskabet bliver afviklet her i Beijing, men vi kørere har sjældent moret os så godt sammen. Den blev lidt sen i morges, fordi Jenson Button blev ved med at dele cigarer ud på hotellet oven på sin Formel 1-titel. Med Mattias som vinder i dag kan jeg trygt bestille ny tid i hotelbaren,” sagde en storsmilende Tom Kristensen efter afslutningen på Race of Champions.

Sportsligt havde danskeren håbet på mere, men der skete i år så store materielle skader på bilerne, at mange afgørelser fik et lidt tilfældigt præg. Flere kørere døjede med ødelagte gearkasser, og Kristensen gik heller ikke ram forbi i sit første heat mod Jenson Button, hvor tredje gear pludselig manglede.

”Sådan er det bare, men der er intet at indvende mod de to finalister. De gik ubesejret igennem dagen indtil finalen, og sammenholdt med resultaterne fra Nations Cup i går vandt Ekström alt, han stillede op i. Suverænt,” erkender Tom Kristensen.


(Foto: TomKristensen.com)

For Ekström selv var det lidt svært at forstå, han for tredje gang står som vinder af mestrenes møde:
”Schumacher har set så stærk ud igennem disse to dage, at jeg ikke troede, jeg kunne slå ham allerede efter to løb. Men mine biler var gode hele vejen, og jeg lavede ingen større fejl på den kolde og glatte bane. Jeg har ellers haft en usædvanligt uheldig sæson, hvor ingenting rigtigt er lykkedes. At kunne slutte året med et resultat som dette er derfor den bedste måde at indlede vinterpausen på,” sagde den sympatiske svensker efter sejren.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Mattias Ekström
  • Tom Kristensen
  • Beijing
  • 04/11/09 - Beijing - Race of Champions
  •